Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

O persoana interesata sa lucreze in Germania va trebui sa isi completeze CV-ul astfel incat anagajatorul sa isi dea seama de potentialul pe care angajatul il are, dar sa respecte totodata si normele de redactare in limba germana, pentru a evita ca CV-ul sa fie aruncat inainte de a fi citit.

Sub datele personale se vor include numele, adresa si datele de contact, precum si locul nasterii si nationalitatea. Este traditional sa se includa starea civila, dar nu este obligatoriu.

Pentru experienta profesionala, se vor include numele companiei si detaliile, titlul postului  si aspecte cheie, relevante ale rolului la vechiul loc de munca.

Cursurile de invatamant ar trebui sa includa detaliile institutiei si cursului, precum si notele finale, orice formare profesionala sau educatie continua.

Abilitatile lingvistice conteaza si se completeaza astfel: Muttersprache (limba materna), verhandlungssicher sau business fluent (excelent), fließend (cunostinte solide) si Grundkenntnisse (incepator).

Angajatorii germani nu sunt interesati sa vada hobby-uri sau calitati personale pe un CV decat daca sunt relevanti pentru job (de exemplu, pot fi incluse sporturi care arata abilitati de lucru in echipa, dar se pot omite lectura si calatoriile). De asemenea, ar trebui inclusa apartenenta la organizatii voluntare si detalii complete despre abilitatile computerizate.

CV-ul trebuie sa fie complet actualizat si fara elemente lipsa. Cateva luni libere intre universitate si inceperea lucrului nu sunt o problema, dar altfel ar trebui informatii pentru fiecare perioada chiar daca este vorba despre somaj.

Se trec in CV doar informatii relevante si se elimina toate celelalte. Se scaneaaza si se tipareste o fotografie recenta sau se lipeste si capseaza o fotografie in coltul din dreapta sus. CV-ul trebuie datat si semnat acest lucru fiind foarte important in Germania.

De asemenea, CV-ul poate fi verificat de TopCV, pentru a afla daca este complet si corect redactat inainte de listare.

Tinan cont de toate acestea, cu siguranta CV-ul va atrage atentia angajatorului si este astfel mult mai usor ca fiecare persoana sa isi gaseasca jobul dorit in Germania, in functie de abilitatile pe care le are sau de studii.

Adaugă comentariu

Articole similare

Locuri de munca Germania

In ce categorii de lucru va puteti angaja in Germa

Model CV Europass

Model de cv de tip europass. CV-ul contine informa

Model CV Europass 2

CV-ul contine informatii referitoare la: nume, adr

Model CV Simplu

CV-ul contine informatii referitoare la: date pers

Model CV Engleza

CV-ul contine informatii referitoare la: date pers

Model CV Engleza 2

CV-ul contine informatii referitoare la: date pers