Locuri de munca în Anglia - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Marea Britanie este una dintre tarile in care foarte multi romani aleg sa plece pentru a munci, datorita faptului ca aici isi pot gasi destul de usor un job pentru care sa obtina salarii semnificativ mai mari fata de cele din Romania. In plus, aici deja exista comunitati foarte mari de romani, care s-au integrat foarte bine si care au reusit de-a lungul timpului sa devina foarte unite. Mai mult, unul dintre principalele avantaje de care beneficiaza romanii care aleg Anglia ca destinatie este ca aici, limba oficiala este limba engleza, pe care foarte multa lume a invatat-o in era digitalizarii si a globalizarii.

Cum pot fi gasite cele mai bune anunturi cu oferte de munca

Primul pas pentru gasirea unui loc de munca in Anglia este studierea platformelor online cu anunturi in acest sens. Printre cele mai utilizate plaforme se numara in prezent urmatoarele: Randstad, Reed, Job site, Monster, Indeed, Total Job, dar si Universal Job Match. Bineinteles, romanii pot apela si la consiliere din partea Agentiilor Judetene de Ocupare a Fortelor de Munca (AJOFM) din Romania sau pot cauta singuri anunturi pe grupurile de pe Facebook, care au fost create de concentateni stabiliti deja in Anglia.

In secolul vitezei si a digitalului, angajatorii prefera sa se ocupe de recrutare prin intermediul Internetului. Romanii pot aplica, asadar, online pentru jobul pe care si-l doresc, prin trimiterea CV-ului. Acesta trebuie sa contina informatii reale, clare si concise despre formarea educationala, dar si despre experienta profesionala.

In Anglia este foarte apreciata onestitatea referitoare la fostele locuri de munca, asa ca este indicat ca toate detaliile din CV sa corespunda cu realitatea. Recomandat este ca CV-ul sa fie realizat in model european (EuroPass), pentru a putea fi usor de citit si urmarit. De asemenea, indicat este ca persoanele aflate in cautarea unui loc de munca sa adauge in CV si o fotografie tip buletin, pentru ca angajatorul sa aiba inca de la inceput o idee despre persoanele cu care urmeaza sa colaboreze.

Cele mai prospere orase din Anglia

Pentru a lua cea mai buna decizie in privinta unui loc de munca in Anglia, romanii trebuie sa stie care sunt cele mai prospere orase din aceasta tara. In primul rand, important de mentionat este Londra, capitala Marii Britanii. Aici salariile sunt destul de mari, insa romanii trebuie sa stie ca si costurile pentru traiul de zi cu zi sunt la fel de ridicate. Ca sfat pentru cei care cauta locuri de munca in Londra, trebuie sa puna in balanta remuneratia pe care o vor primi cu banii pe care ar trebui sa-l cheltuie pe lucruri administrative (hrana, transport).

Cambdrigde este si el un oras dinamic si multicultural, datorita faptului ca aici locuiesc foarte multi studenti. Romanii care isi indreapta atentia catre acest oras pot gasi locuri de munca in numeroasele pub-uri si restaurante, dar si in hotelurile din oras.

In lista oraselor foarte cautate pentru paleta locurilor de munca disponibile la care pot accesa si romanii se mai numara si Richmond upon Thames, South Camdrigeshire, Guildford, Reading, Crawley, Milton Keynes, dar si Slough.

Cele mai frecvente tipuri de joburi spre care se indreapta romanii in Anglia

Romanii care doresc sa lucreze in Anglia au la dispozitie o paleta larga de locuri de munca dintre care pot alege, in functie de formarea lor profesionala. De exemplu, acestia pot lucra in depozite, unde sa se ocupe de gestionarea si organizarea marfii, in restaurante si pensiuni, acolo unde este nevoie intotdeauna de mana de lucru sau in domeniul vanzarilor.

De asemenea, romanii se pot indrepta si catre domeniul constructiilor, catre ingrijirirea seniorilor sau catre joburi din supermarketuri (casieri, personal pentru logistica, etc). Nu in ultimul rand, in Anglia se cauta mereu si soferi (atat pentru firme de transport, cat si pentru companii de taxiuri).

In ceea ce priveste persoanele cu studii superioare finalizate, isi pot gasi un loc de munca foarte bun in Anglia. Romanii pot lucra in banci, fiind respectati pentru capacitatea lor de a avea o atentie distributiva si rapiditate in gandire, in spitale (ca medici ori ca asistente medicale) sau in scoli/facultati, ca profesori.

Perioada ideala de cautare a unui loc de munca

Cei care deja locuiesc si lucreaza in Anglia sustin ca cea mai buna perioada pentru gasirea unui loc de munca in aceasta tara este luna septembrie. La inceputul toamnei incepe din noua scoala si, in acelasi timp, studentii se intorc la cursuri. De asemenea, angajatorii cauta mai multe persoane pe care sa se bazeze, in perspectiva vanzarilor din perioada sarbatorilor de iarna. Bineinteles, romanii pot gasi joburi si in celelalte perioade de peste an, insa septembrie pare a fi luna ideala pentru obtinerea unui loc de munca!

Cunoasterea limbii engleze – avantaj major!

In Marea Britanie, cunoasterea limbii engleze este o cerinta obligatorie. Cei care doresc sa lucreze aici trebuie sa aiba cel putin cunoastinte de baza in aceasta limba, pentru a se putea descurca la locul de munca, dar si pentru a se integra in comunitatile locale. Avantajul romanilor in aceasta privinta este ca majoritatea au capacitatea de a vorbi limba engleza, cel putin la un nivel de incepatori, daca nu la un nivel avansat.

In concluzie, romanii trebuie sa aiba grija atunci cand isi cauta un loc de munca, pentru a se asigura ca intr-un final vor obtine jobul dorit, atat in ceea ce priveste domeniul in care urmeaza sa lucreze, cat si salariul, dar si zona in care se vor muta. Este vorba despre o schimbare destul de mare, iar in timpul tranzitiei este bine sa aiba alaturi persoane dragi, care sa ii sustina la fiecare pas!

Oferte locuri de munca în anglia:

Locuri de muncă Marea Britanie - Angliamea.ro

Locuri de muncă Marea Britanie - Anuntul.co.uk

1. Locuri de muncă Anglia - Ejobs.ro

2. Locuri de muncă Anglia - OLX.ro

3. Locuri de muncă Anglia - Ro.jooble.org

4. Locuri de muncă Anglia - Publi24.ro

5. Locuri de muncă Anglia - Infomunca.ro

6. Locuri de muncă Anglia - Viajob.ro

7. Locuri de muncă Anglia - BestJobs.eu

8. Locuri de muncă Anglia - Jobzz.ro

9. Locuri de muncă Anglia - Lajumate.ro

10. Locuri de muncă Anglia - MyJob.ro

11. Locuri de muncă Anglia - Detoatepentrutoti.ro

12. Locuri de muncă Anglia - Hipo.ro

13. Locuri de muncă Anglia - Ro.indeed.com

Comentarii   

0 #2 Doina.C 08-02-2019 10:31
bună ziua
am lucrat ca asistent bătrâni într-un azil de bătrâni din Italia timp de 17 ani.Am obținut atestate de calificare în asistență bătrâni,operator sanitar,operator sala de mese.În prezent aș vrea să lucrez într-un azil de bătrâni în Anglia și aș dori să aflu care sunt condițiile de muncă dintr-un azil,cate persoane ai sub îngrijire și care este salariul real al unui infirmier.Daca este cineva care face această meserie l-aș ruga să-mi dea un răspuns.Vă mulțumesc
Citat
0 #1 joburi 28-01-2019 12:58
Good information. Very helpful.for people wanting to work in UK.
Citat

Adaugă comentariu

Articole similare

Model Scrisoare de Intentie

Mai jos aveti cateva modele, daca doriti sa comple

Locuri de Munca Alba - Alba Iu

Oferta locurilor de munca din judetul Alba, respec

Locuri de Munca Arad

Oferta locurilor de munca din judetul Arad. Ofert

Locuri de Munca Argeș - Pitest

Oferta locurilor de munca din judetul Argeș , resp

Locuri de Munca Bacau

Oferta locurilor de munca din judetul Bacau. Ofer

Locuri de Munca Bihor - Oradea

Oferta locurilor de munca din judetul Bihor, respe