Cum se scrie corect o scrisoare de intentie in limba germana - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Din fericire exista un model scrisoare de intentie in limba germana pe care persoanele care aplica pentru un job il pot folosi. Scrisoare de intentie sau anschreiben ar trebui sa fie scrise intr-un stil concis si clar, pe computer, mai degraba decat manual, si limitat la o parte dintr-o pagina A4.

Se va incepe cu numele si titlul persoanei careia ii este trimisa scrisoarea. Titlurile sunt importante in Germania, asa ca daca scrisoarea ii este adresata managerului, care esti si inginer, ar trebui sa cuprinda toata titulatura. Daca nu se stie persoana careia ii este adresata scrisoara, introducerea poate fi generala.

Ulterior, scrisoarea va incepe cu Sehr geehrte (r) Frau / Herr (prenumele) sau Sehr geehrte Damen und Herren, daca nu exista informatii despre nume. Scrisoarea se va termina cu cu Mit freundlichen Grußen .

Cel care aplica va trebui sa explice pe scurt care este pozitia sa actuala sau cea mai recenta si de ce cauta acest loc de munca, ce il intereseaza in legatura cu acesta si de ce este cea mai buna persoana pentru acesta. Este recomandat sa se gaseasca un ton convingator, insa va trebui sa se tina cont de faptul ca CV-ul nu trebuie sa fie repetat in scrisoare.

Nu se vor include informatii despre motivatia personala, deoarece aceasta nu este la fel de importanta ca experienta in Germania.

Este important ca CV-ul - sau lebenslauf, asa cum este numit in Germania - sa fie scris in modul in care se asteapta angajatorii germani, altfel ar putea fi aruncat in cos. Lebenslauf este ca o foaie de date sub forma de tabel cu doua coloane si are maximum doua pagini.

In coloana din stanga, sunt trecute rubricile:

-          detalii personale;

-          experienta profesionala;

-          educatie si formare profesionala;

-          aptitudini lingvistice;

-          aptitudini si interese speciale;

In coloana din dreapta, se vor enumera informatiile pentru fiecare rubrica, in ordine cronologica inversa (adica prima cea mai recenta), cu datele exacte pentru fiecare detaliu din coloana din stanga, cat mai succint, dar totusi relevant pentru angajator, astfel incat acesta sa isi poata da seama cu cine discuta.

Adaugă comentariu

Articole similare

Model Scrisoare de Intentie

Mai jos aveti cateva modele, daca doriti sa comple

Locuri de Munca Alba - Alba Iu

Oferta locurilor de munca din judetul Alba, respec

Locuri de Munca Arad

Oferta locurilor de munca din judetul Arad. Ofert

Locuri de Munca Argeș - Pitest

Oferta locurilor de munca din judetul Argeș , resp

Locuri de Munca Bacau

Oferta locurilor de munca din judetul Bacau. Ofer

Locuri de Munca Bihor - Oradea

Oferta locurilor de munca din judetul Bihor, respe