Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Profesionistii in geriatrie, sanatate si profesiile de ingrijire medicala reprezinta sectoare in care este nevoie de personal.  Invatamantul englez, munca ocazionala si hotelurile sunt, de asemenea, sectoare in care se angajeaza mai mult.

Exista mai multe firme internationale nemtesti, cum ar fi Adidas, BMW, MAN, Siemens, Volkswagen, Daimler si Eon, cu toate acestea, prevalenta intreprinderilor mici si mijlocii este un element cheie in economia germana, mai mult de 90% din companiile germane fiind IMM-uri  si reprezentand doua treimi din locurile de munca.

Saptamana medie de lucru este de peste 38 de ore, cu un minim de 18 zile de vacanta pe an. Cultura de afaceri germana este in mod traditional ierarhica, cu un management puternic. Muncitorii germani lucreaza la sarcini atent planificate si iau decizii bazate pe fapte. Intalnirile sunt ordonate si eficiente si urmeaza o agenda si o programare stricta, in care se desfasoara discutii in scopul atingerii conformitatii si a deciziei finale.

Timpul este un concept bine definit in cultura de afaceri germana si oamenii sunt foarte punctuali in orice mediu profesional. Salariul minim national german a fost majorat la 8,84 EUR pe ora in 2017, iar salariile din Germania vor fi revizuite la fiecare doi ani.

Cei care vin in Germania din Uniunea Europeana (UE), au nevoie de un pasaport valabil sau o carte de identitate. Cetatenii din Australia, Israel, Japonia, Canada, Noua Zeelanda, Coreea de Sud si SUA pot  sa vina in Germania fara viza, totusi, trebuie sa se aplice pentru sedere si permis de munca de la Autoritatea pentru Straini.

Toata lumea va trebui sa obtina o viza si un permis de sedere. Ar putea fi dificil sa obtineti un permis de sedere pentru a lucra in Germania, dar nu merita sa incercati sa lucrati ilegal in Germania.

Germania este unul dintre statele in care profesionistii si persoanele serioase pot evolua foarte usor si isi pot dezvolta cariera. De asemenea, cei care sunt experti pe domeniul lor de activitate pot ajunge sa primeasca salarii mari si posturi importante dupa maxim un an de la angajare.

Adaugă comentariu

Articole similare

Locuri de munca Germania

In ce categorii de lucru va puteti angaja in Germa

Cum te prezinți la un interviu

Cum te prezinți la un interviu - Dragoș Popescu -

Cum sa faci fata unui interviu

Una dintre situatiile prin care, la un moment dat

Cum să te comporți la un inte

Fiecare dintre noi trece măcar o dată în viață pri

Cum să te prezinţi cu succes l

Sfaturi pentru pregatirea unui interviu de angajar

Cum iti faci cel mai bun CV

Un CV optim oferă informații despre competențele c