Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Atunci cand sunt chemati la un interviu de angajare pentru un post la care au aplicat online sau chiar la sediul firmei, oamenii au unele dileme in ceea ce priveste felul in care se prezinta pentru respectivul interviu. Asadar, se pune problema felului in care arata, in care se imbraca, in care se coafeaza, iar dilemele nu se opresc aici. Cert este ca prima impresie conteaza foarte mult la interviul de angajare si candidatul trebuie sa arate impecabil.

Prezenta fizica si de spirit – impecabile in cadrul interviului de angajare

Interviul de angajare reprezinta adesea primul contact al candidatului cu angajatorul sau cu responsabilul de resurse umane. Candidatul nu trebuie sa se straduiasca sa faca o impresie foarte buna din prima, nu este necesar sa vorbeasca prea tare, prea prietenos, ci sa isi pastreze o atitudine mai rezervata.

Din punct de vedere fizic, candidatii trebuie sa arate impecabil insa sa nu iasa din tipare. Pantofii sa fie stersi de praf chiar daca vin de la un drum lung, camasa si cravata obligatorii nu tricou si blugi, telefonul mobil setat pe modul silentios iar daca palmele sunt transpirate de emotie inainte de a intra in sala este bine sa si le stearga discret pentru o strangere de mana ferma.

Totodata, candidatii trebuie sa raspunda strict la intrebarile care le sunt adresate si nu sa devieze de la subiect despre viata lor, pastrand totodata o distanta confortabila fata de persoana cu care abia au facut cunostinta. Unul din cele mai importante sfaturi de care trebuie sa tina cont candidatii care participa la primul interviu din viata lor, dar si la interviuri ulterioare, este acela ca trebuie sa se straduiasca, in iuresul momentului si al emotiilor, numele recruiterului sau al angajatorului pe care sa il rosteasca intr-un mod politicos de 2-3 ori in timpul discutiei, pentru a-si demonstra capacitatea de a fi atent si in conditii de stres.

In concluzie, prima impresie la interviul de angajare conteaza si garanteaza de multe ori succesul obtinerii locului de munca.

Adaugă comentariu

Articole similare

Model Scrisoare de Intentie

Mai jos aveti cateva modele, daca doriti sa comple

Locuri de Munca Alba - Alba Iu

Oferta locurilor de munca din judetul Alba, respec

Locuri de Munca Arad

Oferta locurilor de munca din judetul Arad. Ofert

Locuri de Munca Argeș - Pitest

Oferta locurilor de munca din judetul Argeș , resp

Locuri de Munca Bacau

Oferta locurilor de munca din judetul Bacau. Ofer

Locuri de Munca Bihor - Oradea

Oferta locurilor de munca din judetul Bihor, respe