Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Orasul este unul dintre cele mai mari centre financiare si de afaceri din Europa, iar zona metropolitana din Milano este una dintre cele mai bogate locuri din UE.

Nu este deloc surprinzator faptul ca Milano este un loc care atrage multi strain care vori sa traiasca si sa munceasca si sa experimenteze putin din viata buna. Milano este al doilea oras bogat din UE dupa Paris si este unul dintre cele mai scumpe locuri de pe glob pentru imigranti, deci fiti pregatiti. Veti avea nevoie de un loc de munca.

Asigurati-va ca sunteti eligibil sa lucrati la Milano

Inainte de a incepe sa cautati un loc de munca in Milano, trebuie sa verificati daca aveti posibilitatea sa lucrati acolo in mod legal.

Principiul liberei circulatii se aplica cetatenilor din alte tari din UE si din SEE, permitandu-le sa traiasca si sa lucreze in Milano fara a fi nevoie de vize sau autorizatii speciale. Cu toate acestea, daca sunteti din America sau dintr-o alta tara din afara UE, va trebui probabil sa aveti permisiunea de a lucra in Milano sau in alta parte in Italia.

Italia foloseste un sistem de cote pentru vize pentru majoritatea ocupatiilor. Aceasta inseamna ca, daca sunteti cetatean american sau din alta parte in afara Europei, vi se poate oferi o viza de lucru numai daca indepliniti toate criteriile relevante.

Veti avea nevoie de o oferta de munca inainte de a putea aplica pentru o viza. Vestea buna este ca unele domenii cu lipsa de angajati vor oferi astfel de hartii.

In functie de tipul de activitate pe care intentionati sa o faceti, este posibil sa solicitati o Carte Albastra a UE care va ofera dreptul de a lucra in majoritatea statelor membre ale UE. Pentru a fi eligibili trebuie sa aveti deja o oferta de munca, sa fiti din afara UE si sa fiti "inalt calificati", intrucat aplicatiile Blue Card sunt de obicei urmarite rapid de catre autoritatile locale, aceasta poate fi o modalitate mai rapida de a va sorta documentele daca sunteti eligibil.

Adaugă comentariu

Articole similare

Cum te prezinți la un interviu

Cum te prezinți la un interviu - Dragoș Popescu -

Cum sa faci fata unui interviu

Una dintre situatiile prin care, la un moment dat

Cum să te comporți la un inte

Fiecare dintre noi trece măcar o dată în viață pri

Cum să te prezinţi cu succes l

Sfaturi pentru pregatirea unui interviu de angajar

Cum iti faci cel mai bun CV

Un CV optim oferă informații despre competențele c

Cum iti gasesti serviciu in st

Pentru cei care au ramas fara job sau nu isi m