Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Pentru inceput, cei interesati de un job in Germania ar trebui sa descarce un model CV limba Germana si sa il completeze urmand sfaturile de mai jos.

Dupa ce o persoana a gasit un loc de munca in Germania, va trebui sa se gandeasca cum sa isi adapteze CV-ul pentru a se potrivi cu cultura de afaceri germana, precum si cu tehnicile de intervievare de la locurile de munca. Daca aceste informatii sunt in conformitate cu ceea ce asteapta angajatorii germani, o persoana va avea sanse mai bune de a obtine un loc de munca in Germania.

In cele mai multe cazuri, va trebui ca anagajatul sa fie capabil sa vorbeasca si sa inteleaga limba germana pentru a obtine un loc de munca in Germania, cu exceptia cazului in care acest lucru necesita in mod specific sa vorbeasca o alta limba. Daca o persoana poate vorbi si scrie in germana, atunci ar trebui sa aplice in limba germana, chiar daca abilitatile sale lingvistice nu sunt perfecte. O idee buna este ca persoana in cauza sa solicite unui nativ sa verifice CV-ul.

Cei care nu vorbesc bine limba germana (sau deloc), pot aplica in engleza in loc sa traduca CV-ul si scrisoarea de intentie, deoarece ar putea cauza probleme la interviu, daca intervievatorul asteapta un vorbitor de germana.

Indiferent de limba in care se aplica este recomandat sa nu existe erori de ortografie sau gramatica in CV sau in scrisoarea de intentie.

Companiile germane solicita adesea candidatilor sa depuna un dosar de cerere sau un portofoliu ( die Mappe ), care include:

-          o scrisoare de intentie ( anschreiben );

-          un CV ( lebenslauf );

-          copii ale certificatelor de invatamant;

-          copii ale referintelor;

-          fotografii pasaport;

Dosarul trebuie sa fie de calitate si in stare buna, iar documentele tiparite pe hartie de inalta calitate. Scrisoarea de intampinare se afla in partea de sus a dosarului, nu in interior.

Companiile sunt incantate sa primeasca cereri online intr-un fisier PDF. Online sau prin posta, informatiile si documentele pentru un portofoliu pentru aplicatii sunt aceleasi.

Adaugă comentariu

Articole similare

Model CV Europass

Model de cv de tip europass. CV-ul contine informa

Model CV Europass 2

CV-ul contine informatii referitoare la: nume, adr

Model CV Simplu

Un CV (Curriculum Vitae) este un document scris ca

Model CV Engleza

CV-ul contine informatii referitoare la: date pers

Model CV Engleza 2

CV-ul contine informatii referitoare la: date pers

Model CV Student

CV-ul contine informatii referitoare la: informati