Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Pentru cei care au terminat un program de studii in Franta si vor sa lucreze, lucrurile nu sunt foarte complicate. In primul rand au nevoie de un CV corect completat in limba franceza si foarte bine actualizat. Ulterior pot aplica la toate joburile pe care le considera avantajoase.

Este foarte important ca fiecare persoana interesata de un job sa aiba grija de informatiile la care toata lumea poate avea acces. Recrutorii folosesc tot mai des retelele de socializare pentru a-si forma o idee despre solicitantii la care se gandesc sa apeleze.

O vizita la targuri de locuri de munca pentru a intalni recrutorii este o idee foarte buna.  CV-ul si scrisoarea de intentie sunt de asemenea foarte importante si este bine sa fie listate mai multe pentru ca pot avea loc mai multe interviuri in aceeasi zi.

 

Voluntariatul la final de studii este important. Acesta permite studentului sa afle mai multe despre mediul de lucru si despre cum se aplica teoria in practica. Daca programul de studii nu necesita un stagiu de practica, nimic nu ii impiedica pe studentii interesati sa faca unul pentru ca foarte multi studenti raman chiar in companiile in care au fost la practica.

Asociatiile de absolventi, Bureau d’Aide à l’Insertion Professionnelle (BAIP - Birouri de Asistenta Profesionala), serviciile de relatii intre companii, forumurile de recrutare – toate sunt locuri bune in care pot fi gasite locuri de munca.

Absolventii (pot contacta APEC (Association pour l’emploi des cadres) pentru a gasi un loc de munca sau pot contacta agentia Pôle Emploi: acestia ajuta toti solicitantii de locuri de munca, indiferent de nivelul lor de studii. 

Sunt si alte persoane care se pot implica sa ajute o persoana care cauta un loc d munca si sa afle despre companiile care recruteaza in domeniul de interes. Retelele sociale profesionale, cum ar fi LinkedIn, permit uploadarea unui CV si mentinerea sau dezvoltarea unei retele profesionale. Multi angajatori se orienteaza in functie de ceea ce gasesc pe aceste retele.

De asemenea, Retelele Alumni, cum ar fi Franta Alumni, o platforma pentru absolventii straini ai sistemului francez, sunt instrumente foarte eficiente atunci cand vine vorba de gasirea unui loc de munca sau pentru a determina care sunt cele mai cautate joburi.

Adaugă comentariu

Articole similare

Locuri de munca Franta

Ce locuri de muncă puteţi găsi în Franţa: Motos

Termen limita pentru absolvent

Termen limită pentru absolvenții promoției 2017.25

Noutăţi legislative privind ac

Noutăţi legislative privind acordarea subvenţiilor

Informaţii şi atenţionări EURE

Informaţi-vă înainte de a semna contracte sau de a

Cum sa faci fata unui interviu

Una dintre situatiile prin care, la un moment dat

Cum să te comporți la un inte

Fiecare dintre noi trece măcar o dată în viață pri