Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Nu este un secret ca gasirea unui loc de munca in Europa de Sud nu este o sarcina usoara in aceste zile - chiar si oamenii de aici se lupta pentru servicii bune, iar daca esti un vorbitor de engleza care se muta in Italia, ai un handicap suplimentar pentru vanatoarea ta de locuri de munca.

Deci, ce locuri de munca sunt chiar acolo pentru anglofoni?

Predarea limbii engleze

Invatamantul englez este intotdeauna primul lucru pe care oamenii il mentioneaza atunci cand se muta in strainatate.

Nu este intotdeauna optiunea ideala, nici cea pe care o doriti. Dar, vorbitorii de limba engleza nativa pot gasi intotdeauna locuri de munca de predare in limba engleza, in special in Italia si in alte tari din Europa de Sud. Majoritatea oamenilor vor invata limba engleza.

Deci, unde ar trebui sa cautati primul job? Luati legatura cu academiile, cu institutii de ingrijire a copiilor, cu programele de invatamant preuniversitar si configurati propriile clase private. Retineti ca predarea limbii engleze in Italia ar putea fi o optiune numai in timpul semestrului scolar - profesorii de engleza isi gasesc, de obicei, un loc de munca intr-o tabara pentru vara.

Unul dintre lucrurile bune despre economia globalizata este ca e plin de o multime de companii de pornire, dintre care multe utilizeaza limba engleza ca limba de operare principala. Cautati pe internet si faceti o cautare pentru startup!

LinkedIn este deosebit de bun pentru acest tip de cautare de locuri de munca, asa cum este aceasta lista de startupuri italiene.

Cu cat compania este mai globalizata, cu atat va fi mai buna sansa de a gasi un job in limba engleza. Mergeti la companii mari, cum ar fi FIAT sau Ferrero, si depuneti un CV. Nu uitati sa consultati  Spotahome.

Hoteluri, pensiuni, restaurante, operatori de turism si alte industrii bazate pe servicii au intotdeauna nevoie de vorbitori nativi de limba engleza. Chiar mai bine daca va aflati intr-un loc popular, cum ar fi Roma sau Milano, unde vorbirea de engleza este un bonus suplimentar la CV. S-ar putea sa trebuiasca sa invatati limba italiana, dar veti fi surprins de cat de valoroasa este engleza pentru turism.

Adaugă comentariu

Articole similare

Model Scrisoare de Intentie

Mai jos aveti cateva modele, daca doriti sa comple

Locuri de Munca Alba - Alba Iu

Oferta locurilor de munca din judetul Alba, respec

Locuri de Munca Arad

Oferta locurilor de munca din judetul Arad. Ofert

Locuri de Munca Argeș - Pitest

Oferta locurilor de munca din judetul Argeș , resp

Locuri de Munca Bacau

Oferta locurilor de munca din judetul Bacau. Ofer

Locuri de Munca Bihor - Oradea

Oferta locurilor de munca din judetul Bihor, respe