Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Materiile  scolare preferate sunt adesea usor transferabile in viitoarele domenii profesionale, dar pot necesita mai multa pregatire decat alte profesii. Subiectul preferat la scoala poate fi o idee foarte buna pentru o cariera, dar trebuie ca persoana in cauza sa fie dispusa sa lucreze pentru asta.

De exemplu, cei care iubesc chimia, ar putea astepta cu nerabdare o cariera ca tehnician de laborator sau farmacist. Pasionatii de germana pot deveni editori sau redactori si chiar translatori.

Pasionatii de matematica, pot deveni contabili sau chiar profesori de matematica, in functie de preferintele pe care le au.

Abilitatile conteaza

O persoana care vrea sa isi aleaga domeniul de dezvoltare in cariera ar trebui sa inceapa prin a se gandi la ce se pricepea cel mai bine la scoala. Cele mai importante sunt subiectele la care persoana in cauza a avut cele mai bune note.

Se vor lua in calcul si toate abilitatile peste medie. Daca persoana respectiva este deosebit de buna la anumite lucruri, cum ar fi repararea sau realizarea de articole vestimentare, acesta poate fi inceputul unei cariere minunate. Pregatirea poate fi sau nu necesara, dar lucratorii calificati sunt deseori solicitati si  va fi relativ usor sa isi gaseasca un loc de munca.

Tamplaria, reparatia masinilor, constructiile si lucrarile electrice sunt, de exemplu, ocupatii in care este nevoie de oameni care se pricep la repararea lucrurilor sau carora le place sa lucreze cu mainile lor. Aceste profesii sunt, de asemenea, in general foarte stabile si bine platite. Alte abilitati, cum ar fi capacitatea de a gati, pot fi usor transformate intr-o cariera.

Abilitatile sunt unul dintre cele mai importante aspecte in alegerea jobului potrivit. Spre exemplu, persoanele care nu au nicio legatura cu bucataria, nu vor reusi sa lucreze acolo oricat de mult si-ar dori. Atunci cand este ales un domeniu complet diferit de propriile abilitati si preferinte exista riscul major de a produce dezastre la locul de munca. O persoana care nu se pricepe deloc la gatit si nu ii place, poate descoperi ca a uitat pe foc cele mai importante comenzi sau ca a omis jumatate din lista de ingrediente.

Adaugă comentariu

Articole similare

Termen limita pentru absolvent

Termen limită pentru absolvenții promoției 2017.25

Noutăţi legislative privind ac

Noutăţi legislative privind acordarea subvenţiilor

Cele mai bune judete pentru an

În acest articol vom prezenta lista completă a jud

Sfaturi pentru un job in Germa

Pentru cei care cauta un job in Germania aici es

Afla ce conditii trebuie sa in

Traim o perioada care este reprezentativa pentru

Trebuie sa stiu germana pentru

Raspunsul la aceasta intrebare nu este foarte cl