Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Multi oameni isi doresc o a doua cariera. O reorientare profesionala este plina de oportunitati si provocari, iar cateva dintre aspecte sunt deosebit de importante cand vine vorba de o schimbare atat de mare in viata cuiva.

In general, se spune ca in jurul varstei de 40 de ani unii nu mai stiu ce le place sa faca sau nu mai vor sa faca ceea ce faceau pana in acel moment. Prin urmare, aceasta este varsta clasica pentru o reorientare in cariera, desi reorientarea profesionala se refera la toate varstele. Exista tineri care profeseaza o anumita meserie si isi dau repede seama ca aceasta nu este pentru ei, la fel cum exista persoane peste 50 de ani care vor sa faca o schimbare din cauza ca nu mai gasesc motivatia si convingerea interioara de care au nevoie pentru a continua profesia respectiva. Oricine este convins de schimbare si stie in ce directie trebuie sa mearga o sa faca acest pas cu usurinta: jumatate din lucrare este deja facuta.

Important este ca pasii sa fie facuti unul dupa altul si sa nu se urmareasca de la inceput varful muntelui in munca. Este indicat sa se ia masurile necesare pentru schimbarea care urmeaza sa se faca, pentru ca acest lucru ajuta persoanele in cauza sa scape de idei false sau de ganduri negative.

Un alt lucru dificil este privirea pe care o arunca ceilalti asupra persoanei care doreste schimbarea. Intelegerea motivelor pentru care cei din jur privesc altfel lucrurile este importanta. Un exercitiu bun este convingerea persoanei iubite care este sceptica fata de schimbare ca pasul urmator este cel corect si ca in felul acesta isi poate testa ea insasi propria motivatie si capacitatea de convingere.

Cel mai dificil obstacol devine astfel teama de privirea celorlalti, dar si teama de a esua. Esentiale sunt schimbarea gandirii cu privire la acest subiect, crearea de retele si indrazneala de a lua initiative. Este nevoie doar de putin antrenament pentru a iesi din zona de confort si ulterior fiecare persoana va reusi sa se descurce din ce in ce mai bine la locul de munca.

Adaugă comentariu

Articole similare

Cele mai bine platite locuri d

Cele mai bune domenii din Romania in ceea ce prive

Cele mai cautate meserii in Ro

Topul anunturilor cu locuri de munca in Romania. C

Cele mai cautate locuri de mun

Cele mai cautate meserii in tari ca: Marea Britani

Termen limita pentru absolvent

Termen limită pentru absolvenții promoției 2017.25

Noutăţi legislative privind ac

Noutăţi legislative privind acordarea subvenţiilor

Cum iti faci cel mai bun CV

Un CV optim oferă informații despre competențele c