Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

De obicei dupa perioada sarbatorilor in care se sta acasa in concediu de odihna, multi nu isi pot reveni intru totul pentru a se intoarce la eficienta profesionala de dinainte de vacanta. Pentru ca intoarcerea la munca sa mearga cat mai bine, iar atmosfera de vacanta sa dureze, exista cateva sfaturi bune de urmat.

Cum se poate pastra cat mai mult tmp odihna dupa concediu?

Modul in care angajatul pleaca in vacanta este deja decisiv. Daca este posibil, proiectele trebuie finalizate inainte de plecare sau trimise catre un inlocuitor. Cand se revine din vacanta este importanta gestionarea buna a timpului. In mod ideal, programarile dificile trebuie plasate la sfarsitul primei saptamani, si nu in prima zi de munca. Primele cateva zile ar trebui dedicate problemelor restante, daca este cazul, iar de o mare importanta este si trecerea mentala de la modul de vacanta la modul de lucru.

Ce tip de vacanta este cea mai relaxanta?

Depinde de fiecare persoana si de caracterul acesteia, de profesie sau de ultima saptamana de munca inainte de vacanta. Daca o persoana lucreaza avand putin contact cu oamenii, cum ar fi in IT, aceasta va cauta probabil sa aiba contact cu altii in timpul vacantei. In schimb, o persoana care lucreaza constant in contact cu alti oameni va fi cu siguranta fericita daca s-ar putea retrage intr-un loc linistit, departe de societate.

Citirea email-urilor in concediu: da sau ba?

Zilele libere sunt zile importante pentru cei care au nevoie sa isi ia timp pentru sine. Chiar daca jobul este unul placut, distanta din timpul concediului este importanta, deci si renuntarea la orice contact cu locul de munca trebuie realizata. Cu toate acestea, ar fi indicata o organizare buna in prealabil, iar cateva lucruri de verificat duminica seara nu reprezinta o tragedie.

Concediul poate fi o perioada care ii scoate pe multi din ritm si este normal ca imediat dupa concediu acestia sa se focalizeze cat mai bine pentru a reusi sa revina la volumul de lucru obisnuit, astfel incat sa nu isi dezamgeasca angajatorii si colegii de echipa.

Adaugă comentariu