Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Pentru cei care cauta un job in Germania aici este un scurt ghid informativ cu privire la locurile de munca din acest stat.

Daca sunteti un strain care cauta locuri de munca in Germania este dificil sa stiti de unde sa va incepeti vanatoarea de locuri de munca, mai ales daca va limitati la locurile de munca in limba engleza in Germania. Cu toate acestea, daca sunteti calificat cu o diploma sau aveti o calificare profesionala, aveti o sansa buna de a gasi un loc de munca in Germania, in special in anumite sectoare cu deficit de lucratori germani.

 Germania are cea mai mare economie din Europa si este in top  la nivel mondial, astfel incat exista foarte multe locuri de munca in Germania pentru straini cu abilitati de specialitate. Este, de asemenea, posibil sa gasiti locuri de munca in limba engleza in Germania.

Germania are una dintre cele mai scazute rate ale somajului din UE, atingand un nivel record de 5,8 la suta in martie 2017, in timp ce in unele parti din sudul Germaniei, cum ar fi Bavaria (unde veti gasi Munchen), rata somajului este semnificativ mai mica.

Un studiu realizat de Institutul Federal German de Cercetare a populatiei a aratat ca o treime din migrantii din afara UE in Germania au gasit de munca in primele luni, desi aceasta pozitie s-a schimbat semnificativ in urma afluxului de refugiati din Germania incepand cu 2015.

Cu toate acestea, daca sunteti bine calificat - cu o diploma universitara sau o calificare profesionala – si aveti experienta de munca si  cunostinte de baza de limba germana, exista sanse mult mai mari de a gasi un loc de munca in Germania, in cazul in care sunt evaluate astfel de calitati.

Exista o lipsa de lucratori calificati in anumite profesii din Germania. Acestea includ inginerii calificati (mecanici, auto, electrici si constructori), specialisti IT, asistenti medicali si anumite posturi de productie. Profesionistii cu calificari profesionale sunt, de asemenea, solicitati in anumite domenii in special inginerie sau medicina, iar salariile sunt foarte mari.

Adaugă comentariu

Articole similare

Locuri de munca Germania

In ce categorii de lucru va puteti angaja in Germa

Termen limita pentru absolvent

Termen limită pentru absolvenții promoției 2017.25

Noutăţi legislative privind ac

Noutăţi legislative privind acordarea subvenţiilor

Cum te prezinți la un interviu

Cum te prezinți la un interviu - Dragoș Popescu -

Cum să te comporți la un inte

Fiecare dintre noi trece măcar o dată în viață pri

Cele mai bune judete pentru an

În acest articol vom prezenta lista completă a jud