Alegerea companiei pentru noul job - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Desi in conditiile unei crize a locurilor de munca pe piata din Romania, ideea alegerii companiei pentru care angajatul urmeaza sa lucreze pare o utopie, acesta este o realitate din ce in ce mai pregnanta pentru specialistii care sunt cautati in anumite domenii insa carora le este greu sa raspunda solicitarilor sau sa isi gaseasca un job pe placul lor. Alegerea companiei pentru noul job este o decizie dificila si foarte importanta pentru viitorul profesional si personal al angajatului.

Omul potrivit in compania potrivita

Foarte multi oameni si-ar dori sa isi deschida propria companie, propria afacere pec are sa o administreze si din care sa castige suficient de mult incat sa traiasca bine. Din pacate, acesta ramane doar un vis in conditiile impuse prin legislatie in ziua de azi si in conditiile taxelor mari ce trebuie platite. Asadar, specialistii care au ani de studii in spate sau ani de cariera si experienta, pot spera doar sa fie omul potrivit in compania potrivita.

Astfel, viitorul angajat va alege compania in functie de anumite criterii de el stiute: in functie de cat de aproape este aceasta de domiciliul sau, de salariul oferit, de conditiile de lucru oferite, de posibilitatea avansarii in cariera sau a promovarii la locul de munca. Compania pentru care candidatii manifesta un anumit interes si in care le-ar placea sa lucreze trebuie sa se plieze personalitatii acestora, cel putin din punct de vedere profesional. Si daca sunt si informatii venite din interior de la o ruda sau o cunostinta care lucreaza acolo de cativa ani, cu atat mai bine.

Exista totodata dileme legate de marimea companiei pentru care candidatul urmeaza sa isi depuna CV-ul. Unii aleg multinationalele pentru ca ofera acces la traininguri specilizate, ofera un mod de lucru standardizat, eficienta maxima, insa sunt si oameni care aleg afacerile mici pentru o promovare mai rapida, o birocratie mult redusa si in care se pot remarca mult mai usor.

Adaugă comentariu

Articole similare

Termen limita pentru absolvent

Termen limită pentru absolvenții promoției 2017.25

Noutăţi legislative privind ac

Noutăţi legislative privind acordarea subvenţiilor

Cele mai bune judete pentru an

În acest articol vom prezenta lista completă a jud

Sfaturi pentru un job in Germa

Pentru cei care cauta un job in Germania aici es

Afla ce conditii trebuie sa in

Traim o perioada care este reprezentativa pentru

Trebuie sa stiu germana pentru

Raspunsul la aceasta intrebare nu este foarte cl