Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Traim o perioada care este reprezentativa pentru migratii. Ceea ce diferentiaza migratia de acum de cea din trecut, este faptul ca migrantii sunt de doua tipuri, cei care vin in Suedia voluntar si cei care vin involuntar si reprezinta in mare parte refugiati. Suedia s-a transformat rapid dintr-o societate monoculturala intr-una multiculturala. Efectul acestui proces se vede si in sanatate care a fost pana in prezent un domeniu foarte selectiv prin comparatie cu sectorul industrial.

Cresterea locurilor care permit multiculturalitatea a fost cauzata de nevoia de a realiza comunicari interculturale de top, un subiect foarte des dezbatut in Suedia in general si in mod particular in domeniul sanatatii.

In prezent, sansa de a lucra in Suedia in spitale si alte institutii medicale este destul de mare. Un motiv in acest sens este sanatatea tot mai subreda a populatiei si personalul in scadere. Scaderea personalului a aparut ca urmare a unui numar tot mai mic de medici autorizati comparativ cu numarul de medici care se retrag.

Din acest motiv se cauta tot mai mult personal din alte tari care sa lucreze in spitalele suedeze, motiv pentru care domeniul medical este o oportunitate foarte buna pentru cei care vor sa lucreze in Suedia si au o pregatire in acest domeniu.

Se ofera si alte facilitati in acest sens, cum ar fi un program mai scurt de lucru, salarii mari, taxe mai mici, totul pentru ca medicii din alte tari sa vrea sa vina sa lucreze aici.

Se urmareste diminuarea stresului personalului deja existent prin aducerea unui numar mai mare de angajati, mai ales pentru faptul ca stresul angajatilor se reflecta si in starea generala a pacientilor, iar pentru suedezi sistemul de sanatate este foarte important.

O metoda gasita de suedezi pentru a rezolva aceasta problema este sa gaseasca personal medical din alte state membre UE. Datorita procesului extensiv de recrutare, medicii romani sau asistentele medicale si infirmierele din Romania pot lucra in Suedia si vor primi toate facilitatile necesare. Sunt cautati in mod special oamenii care au experienta in domeniu, insa de multe ori limba suedeza poate sa fie un mare impediment.

Adaugă comentariu

Articole similare

Locuri de munca Suedia

Ce locuri de muncă puteţi găsi în Suedia: Motos

Termen limita pentru absolvent

Termen limită pentru absolvenții promoției 2017.25

Noutăţi legislative privind ac

Noutăţi legislative privind acordarea subvenţiilor

Cum sa faci fata unui interviu

Una dintre situatiile prin care, la un moment dat

Cum să te comporți la un inte

Fiecare dintre noi trece măcar o dată în viață pri

Cum să te prezinţi cu succes l

Sfaturi pentru pregatirea unui interviu de angajar