Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

In ziua de azi, fara un CV bine pus la punct specialistii in resurse umane nici nu iau in calcul posibilitatea angajarii unei persoane, chiar daca aceasta este foarte bine pregatita, are abilitati si talente impresionante. Daca CV-ul nu reflecta acest lucru, insa, tot efortul este in zadar. Din sutele de CV-uri primite, doar cele impecabile, fara greseli vor obtine sansa la jackpot-ul cel mare – obtinerea jobului de vis.

Ce greseli trebuie evitate in redactarea CV-ului

In primul rand, greselile gramaticale. Acestea sunt cele care deranjeaza cel mai mult angajatorul care isi va face o opinie nepotrivita despre cel care trimite CV-ul. Chiar si o mica greseala typo este luata in calcul in mod negativ pentru ca denota lipsa de organizare si un interes scazut pentru corectarea acesteia. Un CV care este inconsistent nu este luat in calcul de recruiteri. Se recomanda redactarea acestuia tinand cont de aspectul ingrijit, de folosirea paragrafelor, a punctelor bullet si de respectarea regulilor de punctuatie.

Totodata, in redactarea CV-ului trebuie sa se puna mare accent pe joburile precedente si pe educatie, acestea atragand atentia inca din primele secunde cititorului. De tinut minte este faptul ca o singura greseala mica pe foaie poate descalifica un candidat la job. Unii recruiteri refuza instantaneu CV-ul unui candidat din cauza unei greseli gramaticale sau in redactare.

Nu in ultimul rand, se recomanda aplicarea cu CV-ul atat in mediul virtual cat si in cel real pentru posturile pentru care respectivul candidat este calificat sau detine cunostinte. In cazul in care nu doreste sa se reprofileze, si nici sa determine angajatorul sa piarda timp pretios, acest detaliu trebuie luat in considerare de catre candidat.

Conteaza si adresa de pe care este trimis CV-ul. Recruiterul va reactiona in mod diferit la expeditorii cu adrese de e-mail care contin nume, prenume si anul nasterii comparativ cu cei care aplica folosind adrese de e-mail precum pisicuta_fierbinte@yahoo.com sau mascul_xxx@gmail.com. Daca greselile sunt evitate in CV, daca acesta este redactat cu bun simt si sinceritate, cu o buna stapanire a limbii romane, atunci cu siguranta va fi luat in considerare pentru obtinerea jobului.

Adaugă comentariu

Articole similare

Model CV Europass

Model de cv de tip europass. CV-ul contine informa

Model CV Europass 2

CV-ul contine informatii referitoare la: nume, adr

Model CV Simplu

Un CV (Curriculum Vitae) este un document scris ca

Model CV Engleza

CV-ul contine informatii referitoare la: date pers

Model CV Engleza 2

CV-ul contine informatii referitoare la: date pers

Model CV Student

CV-ul contine informatii referitoare la: informati