Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Franta este una dintre cele mai dezvoltate tari europene, in care nivelul de trai este unul ridicat. Romanii care decid sa-si caute un loc de munca aici trebuie sa ia in considerare o serie de elemente importante, pentru ca la final sa aiba un stil de viata decent. Randurile de mai jos contin sfaturi pretioase care trebuie luate in calcul de catre cei care doresc sa-si gaseasca un job in Franta.

Cele mai mari orase din Franta

In general, in orasele mari exista mai multe sanse de gasire a unui loc de munca. Atunci cand vine vorba despre Franta, Parisul, Lyonul, Marsilia, Toulouse, Lille, Bordeaux, Nisa, Nantes, Strasbourg si Rennes sunt cele mai mare orase catre care ar trebui sa se indrepte romanii aflati in cautarea unui job.

Parisul este capitala Frantei si totodata cel mai mare oras din aceasta tara. Avantajul romanilor care isi cauta un loc de munca aici este ca in aceasta metropola exista multe tipuri de nationalitati care convietuiesc in mod armonios, ceea ce inseamna ca se pot integra foarte bine. In Paris, romanii pot lucra in diverse domenii, incepand de la domeniul constructiilor si pana la cel hotelier sau chiar in sisteme bancare, in functie de pregatirea profesionala a fiecaruia.

Cu o populatie care aproape atinge pragul de un milion, Marsilia este al doilea oras ca marime din Franta, fiind situata pe coasta Mediteranei din vechea Proventa. Aici se afla si principalul port comercial al tarii, fapt care ofera romanilor posibilitatea de a gasi locuri de munca interesante si atractive din punct de vedere financiar.

Nantes este un alt oras atractiv din punct de vedere economic. Aceasta asezare a cunoscut o dezvoltare armonioasa dupa 1990, numarul locurilor de munca fiind mereu intr-o continua crestere datorita celor peste 33.000 de intreprinderi in cadrul carora se desfasoara activitati de diferite tipuri.

Domenii cu cele mai multe locuri de munca disponibile

In Franta, romanii isi pot gasi joburi in diferite domenii, incepand de la domeniul medical (medici, asistente medicale) si pana la munci necalificate (muncitori in constructii). De asemenea, se pot gasi locuri de munca si in domeniul hotelier, in restaurante, pub-uri, dar si in magazine si in porturi. Foarte important este ca romanii sa isi analizeze propriile capacitati si abilitati, pentru a reusi sa se indrepte catre domeniul care li se potriveste.

Cum pot fi gasite cele mai bune oferte cu locuri de munca

Romanii aflati in cautarea unui loc de munca in Franta pot incepe prin a studia ofertele postate pe site-urile Agentiilor Judetene de Ocupare a Fortelor de Munca din Romania (AJOFM). In plus, pot contacta consilierii care lucreaza in aceste agentii, pentru a cere sfaturi despre locurile de munca, dar si pentru a obtine detalii despre cum ar putea decurge un interviu cu persoanele ce se ocupa de recrutari. De asemenea, romanii pot continua prin a verifica ce optiuni au prin intermediul firmelor de recrutare, insa trebuie sa se asigure ca aceste companii sunt reale, pentru a evita situatii neplacute (trebuie verificate urmatoarele: numele firmelor, sediile fizice, istoricul acestora, dar si datele de contactare).

O alta modalitate prin care cei interesati sa se mute in Franta pot gasi locuri de munca in aceasta tara este cu ajutorul portalurilor online (atat in limba romana, cat si in limba engleza sau franceza). Avantajul acestor tipuri de portaluri este ca romanii isi pot filtra cautarile in functie de propriile preferinte (domeniu, salariu, regiune, oras). Totodata, in era globalizarii si a digitalizarii, Facebook-ul, o platforma de socializare foarte cunoscuta a devenit si ea o sursa atractiva pentru locuri de munca. In general, romanii deja stabiliti in strainatate isi creeaza singuri grupuri pentru comunitatile din care fac parte, iar aici posteaza constant informatii de interes general pentru cei din diaspora, impreuna cu informatii despre joburi disponibile in regiunile in care se afla.

Recomandat este ca romanii sa-si caute un loc de munca prin toate mijloacele prezentate mai sus, pentru ca la final sa poata lua o decizie cat mai buna pentru ei si pentru nevoile pe care le au.

Redactarea CV-ului

Redactarea CV-ului este un pas foarte important pentru gasirea unui loc de munca bun. Cei care doresc sa aplice pentru joburi in Franta trebuie sa se asigure ca trec in CV toate informatiile relevante despre formarea lor educationala, dar si despre experienta din campul muncii. Ideal este ca romanii sa insiste asupra atuurilor pe care le au din punct de vedere personal (rabdare, atentie distributiva, capacitatea de a se adapta foarte usor), pentru ca astfel vor avea un atu in fata celorlalti candidati. De asemenea, CV-urile trebuie redactate in limba engleza (preferabil si o varianta in limba franceza).

Cunoasterea limbii franceze – un avantaj!

Cunoasterea limbii franceze reprezinta un mare avantaj pentru romanii care doresc sa se mute in Franta, pentru a lucra aici. In primul rand, astfel le va fi mult mai usor sa gaseasca un loc de munca (mai bine platit), iar in al doilea rand se vor putea integra in comunitate mai usor. In acelasi timp, exista si locuri de munca pentru care cunoasterea limbii franceze nu reprezinta neaparat o cerinta obligatorie, insa in acest caz, romanii vor avea sanse destul de mici de a avansa si de a-si gasi ulterior un alt job mai bun.

Raport salariu - costuri de trai

Gasirea locului de munca trebuie gandita in paralel cu costurile de trai din Franta. Aici, chiriile sunt destul de piperate la pret, chiar si in ceea ce priveste imobilele foarte mici. Asadar, romanii trebuie sa studieze piata imobiliara, inainte de a accepta un loc de munca sau altul, pentru a se asigura ca ulterior vor putea face fata tuturor cheltuielilor. De exemplu, in Paris salariile sunt net superioare fata de cele din alte orase franceze, insa in paralel, chiriile sunt si ele mai ridicate.

Franta este o tara primitoare cand vine vorba despre imigranti, mai ales ca aici exista foarte multe tipuri de comunitati care in timp s-au integrat foarte bine. Ideal este ca romanii ce aleg sa se mute aici sa cunoasca limba, pentru ca astfel tranzitia va fi semnificativ mai facila!

Oferte locuri de munca în Franța:

1. Locuri de muncă Franța - Ejobs.ro

2. Locuri de muncă Franta - OLX.ro

3. Locuri de muncă Franta - Ro.jooble.org

4. Locuri de muncă Franta - Publi24.ro

5. Locuri de muncă Franta - Infomunca.ro

6. Locuri de muncă Franta - Viajob.ro

7. Locuri de muncă Franta - BestJobs.eu

8. Locuri de muncă Franta - Jobzz.ro

9. Locuri de muncă Franta - Lajumate.ro

10. Locuri de muncă Franta - MyJob.ro

11. Locuri de muncă Franta - Detoatepentrutoti.ro

12. Locuri de muncă Franta - Hipo.ro

13. Locuri de muncă Franta - Ro.indeed.com

Adaugă comentariu

Articole similare

Model Scrisoare de Intentie

Mai jos aveti cateva modele, daca doriti sa comple

Locuri de Munca Alba - Alba Iu

Oferta locurilor de munca din judetul Alba, respec

Locuri de Munca Arad

Oferta locurilor de munca din judetul Arad. Ofert

Locuri de Munca Argeș - Pitest

Oferta locurilor de munca din judetul Argeș , resp

Locuri de Munca Bacau

Oferta locurilor de munca din judetul Bacau. Ofer

Locuri de Munca Bihor - Oradea

Oferta locurilor de munca din judetul Bihor, respe