Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Profesionistii in domeniul informaticii din domeniul sanatatii au sarcina de a raspunde obtinerea, stocarea, organizarea si valorificarea datelor pentru imbunatatirea serviciilor oferite de industria medicala. Deoarece datele devin o resursa din ce in ce mai importanta in acest domeniu, cererea pentru profesionisti care pot lucra eficient cu aceste informatii este, de asemenea, in crestere.

Persoanele interesate de un job in acest domeniu au nevoie de urmatoarele aptitudini:

Aptitudini interpersonale

Aptitudinile interpersonale sunt competentele care permit interactiunea eficienta cu alti oameni. Acestea includ abilitati precum rezolvarea conflictelor, flexibilitate, empatie si munca in echipa. Aceste trasaturi sunt foarte importante pentru a reusi intr-un mediu de echipa, o cerinta importanta a domeniului informaticii pentru sanatate.

In informatica pentru sanatate, rareori o persoana va lucra pe cont propriu. Natura meseriei necesita adesea colaborarea dintre profesionistii din domeniul tehnologiei informatiei (IT), personalul clinic si factorii de decizie organizationali, cum ar fi directorii generali sau managerii de marketing. Pentru a lucra indeaproape cu toti acesti profesionisti intr-un mod eficient in directia obiectivelor echipei, sunt necesare abilitati de comunicare si relationare foarte bune.

 

Capacitatea de rezolvare a problemelor

O persoana care lucreaza in domeniul informatica medicala trebuie adesea sa rezolve problemele aparute. Acest lucru poate aparea sub forma de provocari clinice, cum ar fi imbunatatirea schimbului de date despre pacienti intre furnizori sau implicarea in procesele de tehnologie a informatiei care trebuie imbunatatite. In timp ce aceste sarcini necesita cunostinte bune despre informatica in domeniul sanatatii, se bazeaza, de asemenea, pe abilitati de rezolvare a problemelor.

Uneori, aceste provocari pot aparea din cauza nevoii de a colabora strans cu alte persoane din diferite discipline. In aceste cazuri, abilitatile de solutionare a problemelor pot cere inclusiv solutii de compromis si ascultarea tuturor persoanelor implicate, urmata de luarea unei decizii optime pe baza raspunsurilor obtinute.

 

Adaugă comentariu

Articole similare

Locuri de munca in Strainatate

Oferte de locuri de munca in strainatate in tari c

Cele mai cautate meserii in Ro

Topul anunturilor cu locuri de munca in Romania. C

Cele mai cautate locuri de mun

Cele mai cautate meserii in tari ca: Marea Britani

776 locuri de muncă vacante în

{pdf=Comunicat EURES 19 aprilie 2017.pdf|100%|500|

GREȘELI DE EVITAT ÎN TIMPUL UN

GREȘELI DE EVITAT ÎN TIMPUL UNUI INTERVIU. Un vide

Cum te prezinți la un interviu

Cum te prezinți la un interviu - Dragoș Popescu -