Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Din pacate, unii oameni inca nu inteleg faptul ca sunt egali cu semenii lor indiferent de culoarea pielii, de nationalitate, etnie sau sex iar acest lucru poate avea repercursiuni negative chiar si la locul de munca. Discriminarea este un fenomen inca prezent in companiile din tara si de peste hotare, un fenomen ce poate fi facut in mod direct sau indirect si impotriva caruia atat minatilor cat si angajatorilor le este greu sa actioneze. Una din cele mai neplacute probleme la locul de munca tine de diferentele la care sunt supusi unii angajati de catre angajatori sau chiar de catre colegii lor.

Cine sunt discriminatii si cum pot fi protejati

Nu exista o tipologie anume pentru persoanele discriminate la locul de munca. Fie ca este vorba de proaspetele mamici, de persoanele de o alta etnie sau nationalitate, de persoanele care nu au studii superioare finalizate sau chiar de angajatii care au anumite defecte fizice, discriminarea exista. Totodata, exista o tendinta din ce in ce mai mare de discriminare a femeilor sau a persoanelor de etnie rroma, a angajatilor prea tineri sau varstnicilor care isi doresc o forma de venit suplimentara pe langa pensie.

De departe, cea mai urata forma de discriminare este cea a persoanelor cu dizabilitati care, in loc sa fie incurajate sa isi caute un loc de munca si sa se poata intretine si prin propriile puteri, sunt induse in eroare de comportamente cel putin inumane. Discriminarea la locul de munca apare fie la interviu, in stabilirea salariului, in timpul formarii si dezvoltarii profesionale sau chiar in momentul concedierii.

Ce se poate face in mod concret pentru victimele discriminarii la locul de munca? Se poate actiona in consecinta, persoanele in cauza adunand dovezi pentru forma de discriminare la care sunt supuse si prezentandu-le sefilor sau departamentului de Resurse Umane. In tara, acest fenomen a atins cote alarmante din cauza ca nu exista legi care sa pedepseasca aceste comportamente inadecvate la locul de munca.

Adaugă comentariu

Articole similare

Model Scrisoare de Intentie

Mai jos aveti cateva modele, daca doriti sa comple

Locuri de Munca Alba - Alba Iu

Oferta locurilor de munca din judetul Alba, respec

Locuri de Munca Arad

Oferta locurilor de munca din judetul Arad. Ofert

Locuri de Munca Argeș - Pitest

Oferta locurilor de munca din judetul Argeș , resp

Locuri de Munca Bacau

Oferta locurilor de munca din judetul Bacau. Ofer

Locuri de Munca Bihor - Oradea

Oferta locurilor de munca din judetul Bihor, respe