Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

In Germania, pregatirea este importanta si pentru fiecare job conteaza foarte mult documentele atasate in dosarul cu care persoana interesata aplica. Pe langa un model CV angajare sunt importante si alte documente pe care persoana in cauza le poate furniza.

Se vor trimite copii (nu originale) ale celor mai relevante certificate si referinte pentru aplicatie. Este posibil sa fie nevoie ca documentele sa fie certificate (autentificate de catre organismele emitente) sau traduse in germana.

De asemenea, scrisoarea de intentie este foarte importanta si va incepe intotdeauna cu: Stimate dle / doamna: Sehr geehrter Herr  / Sehr geehrte Frau sau Draga [prenume]: Lieber.

Odata ce persoana in cauza a trecut de proba documentelor va ajunge la un interviu. Probabil ca se va intalni cu managerul de personal si cu managerul companiei. Persoana trebuie sa fie pregatita pentru a raspunde la intrebari despre ceea ce face in meseria sa curenta si ce salariu asteapta la noul loc de munca. Este important ca orice candidat sa isi faca temele si sa afle cat mai multe despre companie. De asemenea, candidatul va trebui sa vina cu un raspuns despre motivul pentru care vrea sa lucreze in Germania.

Pentru interviu ar trebui sa fie purtate hainele adecvate, care sa nu fie nici prea casual si nici prea elegante. De asemenea, este important ca toti candidatii sa fie punctuali. La prima intalnire mainile se strang ferm si angajatul se prezinta. Persoana care vine la interviu nu trebuie sa se aseze daca nu este invitata. Intrebarile sunt bine venite si arata interesul unei persoane pentru job. Este important ca persoana sa se exprime corect la interviu. Nu trebuie criticati angajatorii anterior la anagajatorul actual.

Ar trebui furnizate exemple despre pregatirea anterioara si despre realizarile la fostul loc de munca. De asemenea, este foarte important ca fiecare persoana sa fie foarte atenta in momentul in care i se pun intrebari, astfel incat sa raspunda cat mai corect la ele si cat mai la subiect. Informatiile de umplutura nu sunt apreciate si persoana in cauza risca sa plictiseasca viitorul angajator.

Adaugă comentariu

Articole similare

Cele mai bine platite locuri d

Cele mai bune domenii din Romania in ceea ce prive

Cum te prezinți la un interviu

Cum te prezinți la un interviu - Dragoș Popescu -

Cum sa faci fata unui interviu

Una dintre situatiile prin care, la un moment dat

Cum să te comporți la un inte

Fiecare dintre noi trece măcar o dată în viață pri

Cum să te prezinţi cu succes l

Sfaturi pentru pregatirea unui interviu de angajar

Harta salariilor din Romania

Harta salariilor pe judete din Romania. La extrem