Locuri de munca in Germania - 5.0 out of 5 based on 4 votes

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Germania este o tara foarte ofertanta cand vine vorba despre locuri de munca pentru romani. Muncitorii in domeniul constructiilor, medicii si specialistii IT sunt printre cei mai solicitati in aceasta tara, insa romanii mai pot gasi locuri de munca si in domeniul auto, in industria hoteliera, in domeniul curateniei sau ca lucratori comerciali in magazine de diferite specialitati. Cei interesati sa se mute in Germania trebuie neaparat sa citeasca randurile de mai jos, pentru a afla care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmeze pentru gasirea unui loc de munca in aceasta tara!

Cele mai ofertante orase din Germania in ceea ce priveste job-urile

Pentru ca romanii sa stie care sunt orasele in care trebuie sa-si caute locuri de munca, astfel incat sa aiba parte de conditii cat mai bune (din punct de vedere al locului de munca, dar si din toate celelalte puncte de vedere), trebuie sa stie care sunt cele mai ofertante orase din Germania.

Berlinul este fara doar si poate o metropola care pune la dispozitia romanilor o paleta larga de joburi. In general, aici se cauta persoane care sa lucreze in domeniul turistic, avand in vedere ca acest oras nu a stat foarte bine niciodata pe plan industrial.

Munchenul este o alta destinatie ideala pentru romanii aflati in cautarea unui loc de munca, avand in vedere ca acest oras gazduieste principalele sedii ale unor companii de renume ce produc automobile. BMW este doar unul dintre exemple. In plus, acest oras are o infrastructura ireprosabila, iar standardul de viata este foarte ridicat.

Frankfurt este al cincilea oras ca marime din Germania, insa romanii trebuie sa stie ca aici competitia pentru locuri de munca este acerba. Foarte interesant de stiut este insa faptul ca in Frankfurt, PIB-ul per cap de locuitor ajunge la 80.000 de euro.

Stuttgart este si el un oras catre care se pot indrepta romanii care isi doresc sa lucreze in Germania. Acestia trebuie sa stie ca Stuttgart este un oras al creativitatii, de-a lungul timpului aici fiind inregistrate peste 1.300 de patente. Principalii angajatori din Stuttgart sunt producatorii auto Porsche si Mercedes, impreuna cu multinationala Bosch.

Principalele modalitati de a gasi locuri de munca in Germania

Ofertele cu locuri de munca in Germania pot fi gasite prin diferite metode. Agentiile Judetene pentru Ocuparea Fortelor de munca (AJOFM), portalul EURES, portaluri romanesti cu locuri de munca, agentii de ocupare a fortei de munca - acestea sunt doar cateva dintre sursele de informare la care trebuie sa apeleze romanii interesati de un job in Germania.

De asemenea, se mai pot apela la Agentia Federala pentru Munca din Germania, dar si la anunturile din ziarele locale, respectiv nationale din aceasta tara, precum si la anunturi de pe Facebook.

In cazul in care romanii aleg sa aplice la joburi pe care nu le-au gasit prin intermediul unor institutii oficiale (fie ca sunt din Romania sau Germania), ideal este sa cerceteze daca anunturile sunt reale. Printre aspectele carora romanii trebuie sa le acorde o importanta deosebita se numara: numele firmelor, sediul fizic, dar si datele de contact.

CV-ul conteaza foarte mult!

Indiferent de modul de aplicare pentru un job (fie prin institutiile oficiale care se ocupa de publicarea anunturilor, fie prin anunturi gasite prin alte mijloace), modul in care este redactat CV-ul conteaza foarte mult. Preferabil este ca acesta sa fie trimis angajatorilor in doua variante: engleza si germana.

In plus, un CV trebuie sa contina principalele aspecte referitoare la formarea educationala si profesionala. De asemenea, in CV trebuie adaugate si trainingurile/cursurile urmate de-a lungul timpului, pentru ca astfel romanii pot obtine un avantaj in fata celorlalti candidati.

Cunoasterea limbii germane

Cunoasterea limbii germane este, bineinteles, un plus pentru romanii care doresc sa lucreze in Germania. In general, persoanele care stiu aceasta limba pot gasi locuri de munca foarte bine platite, insa exista si joburi pentru care cunoasterea limbii germane nu este neaparat un punct de pe lista cerintelor angajatorilor. In plus, cei care pleaca din Romania pot gasi la destinatie cursuri pentru incepatori, iar faptul ca vor locui intre nativi ii va ajuta foarte mult!

Cazare

Unii dintre angajatori ofera si cazare, iar romanii trebuie sa fie atenti la acest detaliu inca de la inceput. In cazul in care nu se asigura cazare trebuie sa se studieze foarte bine oferta imobiliara, pentru a pune in balanta salariul pe care l-ar putea castiga cu suma pe care ar trebui sa o plateasca pentru chirie.

Este important ca renumeratia sa fie suficienta pentru un trai decent. De exemplu, indicat este ca romanii sa nu caute un apartament chiar in inima orasului, pentru ca ar plati sume mult mai mari pentru chirie decat daca ar alege un imobil in suburbii.

Tips and ticks: aspecte importante in ceea ce priveste ofertele de munca

Anunturile cu ofertele de munca trebuie studiate foarte bine de catre persoanele interesate. In primul rand, romanii trebuie sa se asigure ca aplica pentru un job la o firma serioasa, care isi trateaza angajatii cu respect. De asemenea, salariul trebuie sa fie unul motivant si cu ajutorul caruia romanii sa se poate descurca, mai ales daca trebuie sa isi plateasca singuri chiria. In plus, cei care pleaca in Germania trebuie sa se asigure ca angajatorului le incheie un contract de munca si, totodata, trebuie sa fie atenti la perioada pentru care este intocmit acesta (poate fi pe o perioada determinata sau pentru o perioada nedeterminata).

Toti cei care decid sa plece in Germania pentru a lucra acolo trebuie sa aleaga cu grija locul de munca si trebuie sa fie atenti la contractul pe care il semneaza. In cazul in care lucrurile merg bine, ulterior isi pot lua cu ei familia, pentru a-si schimba cu totul stilul de viata si pentru a avea traiul pe care si-l doresc.

In concluzie, Germania este o tara ofertanta din punct de vedere al locurilor de munca, iar principalele domenii in care se cauta in mod constant personal sunt cel auto, dar si domeniul turismului. De asemenea, si in domeniul constructiilor sunt joburi disponibile in permanenta. Important este ca romanii sa aleaga o companie unde sa isi poata dovedi aptitutidinile, pentru ca ulterior sa aiba sanse reale de promovare.

Oferte locuri de munca în Germania:

1. Locuri de muncă Germania - Ejobs.ro

2. Locuri de muncă Germania - OLX.ro

3. Locuri de muncă Germania - Ro.jooble.org

4. Locuri de muncă Germania - Publi24.ro

5. Locuri de muncă Germania - Infomunca.ro

6. Locuri de muncă Germania - Viajob.ro

7. Locuri de muncă Germania - BestJobs.eu

8. Locuri de muncă Germania - Jobzz.ro

9. Locuri de muncă Germania - Lajumate.ro

10. Locuri de muncă Germania - MyJob.ro

11. Locuri de muncă Germania - Detoatepentrutoti.ro

12. Locuri de muncă Germania - Hipo.ro

13. Locuri de muncă Germania - Ro.indeed.com

Adaugă comentariu

Articole similare

Model Scrisoare de Intentie

Mai jos aveti cateva modele, daca doriti sa comple

Locuri de Munca Alba - Alba Iu

Oferta locurilor de munca din judetul Alba, respec

Locuri de Munca Arad

Oferta locurilor de munca din judetul Arad. Ofert

Locuri de Munca Argeș - Pitest

Oferta locurilor de munca din judetul Argeș , resp

Locuri de Munca Bacau

Oferta locurilor de munca din judetul Bacau. Ofer

Locuri de Munca Bihor - Oradea

Oferta locurilor de munca din judetul Bihor, respe