Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Persoanele care isi doresc un job in IT ar trebui pentru inceput sa caute un model de CV necompletat si sa treaca toate informatiile in el, tinand cont de specificatiile de mai jos pentru o astfel de activitate.

In zilele noastre, exista multe oportunitati de a gasi locuri de munca bine platite in IT. Dar care sunt asteptarile pe care le au companiile fata de tinerii profesionisti din domeniu?

A urma o cariera bine platita in IT nu este deloc usor. Cerintele scolilor si intreprinderilor sunt mari. De exemplu, un stagiu de invatare in calitate de informatician la una dintre marile companii europene poate dura pana la patru ani si necesita spirit de concentrare si o mare rezistenta. Specialistii IT dezvolta, implementeaza, instaleaza, testeaza, opereaza si intretin solutii IT. Oamenii care doresc sa isi inceapa o cariera in acest domeniu trebuie sa fie buni la engleza si stiinte naturale. De asemenea, trebuie sa le placa sa rezolve probleme tehnice. Cei carora doar de place sa joace jocuri video nu isi vor gasi locul in IT.

De asemenea, este utila obtinerea experientei practice in timpul studiilor si continuarea antrenamentului in anumite domenii. Mai mult, experienta in activitatea de proiect este foarte utila.

La ce abilitati soft se asteapta companiile de profesionistii IT?

Printre cele mai importante abilitati soft, recrutorii citeaza sentimentul negocierii si abilitatile interpersonale. Bunele abilitati de comunicare au devenit din ce in ce mai importante in acest domeniu. Profesionistii IT trebuie sa isi gaseasca amprentele in lumea digitala si sa aprecieze lucrul intr-un mod interdisciplinar. Ideile vizionare ar trebui sa poata fi traduse in solutii simple.

Educatie continua obligatorie

Departamentele IT nu mai functioneaza izolat, ci indeaproape cu alte departamente. Prin urmare, angajatii IT trebuie sa aiba, pe langa capacitatile lor tehnice, si spirit de echipa, flexibilitate si gandire orientata spre afaceri. Managerii de personal ar acorda o atentie deosebita acestor calitati. IT-ul este un domeniu care trebuie imbunatatit la fiecare doi-trei ani pentru a tine pasul cu evolutia. Prin urmare, o cariera IT reprezinta o provocare constanta.

Adaugă comentariu

Articole similare

Model Scrisoare de Intentie

Mai jos aveti cateva modele, daca doriti sa comple

Locuri de Munca Alba - Alba Iu

Oferta locurilor de munca din judetul Alba, respec

Locuri de Munca Arad

Oferta locurilor de munca din judetul Arad. Ofert

Locuri de Munca Argeș - Pitest

Oferta locurilor de munca din judetul Argeș , resp

Locuri de Munca Bacau

Oferta locurilor de munca din judetul Bacau. Ofer

Locuri de Munca Bihor - Oradea

Oferta locurilor de munca din judetul Bihor, respe