Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Pentru a obtine un job bun, pentru a avea sanse la un loc de munca mult dorit, candidatii trebuie sa ataseze la CV si o scrisoare de intentie. Aceasta este o adevarata mina de aur pentru angajator pentru ca astfel isi da seama de personalitatea candidatului, de abilitatile sale si de buna stapanire a limbii romane.

Pentru jobul potrivit – modelul de scrisoare de intentie potrivit

Scrisoarea de intentie este acel mic document ce vine atasat CV-ului si trimis atat in mediul online (obligatoriu in cadrul aceluiasi e-mail altfel informatia se pierde pe parcurs) fie direct la sediul firmei, la departamentul de Resurse Umane. Scrisoarea de intentie reprezinta modul candidatului de a spune ca el este cea mai buna persoana pentru acel post, de a se lauda putin si de a expune motivele pentru care doreste sa lucreze in companie pe o anumita pozitie.

Scrisoarea de intentie trebuie sa fie convingatoare si puternica. Se incepe cu prezentarea propriu-zisa a candidatului, cu numele si prenumele, un rezumat al expertizei in domeniu pentru care aplica, ceea ce il recomanda, astfel incat sa atraga simpatia angajatorului. Se continua cu legatura dintre abilitatile candidatului si cerintele jobului oferit de companie. Apoi, in scrisoarea de intentie se prezinta si experienta profesionala si proiectele de internship sau alte tipuri de proiecte in care a fost implicat acesta. Studiile ocupa un rol important in scrisoarea de intentie, mai ales daca sunt facute in domeniu si sunt studii superioare.

Desi candidatii sunt tentati sa isi treaca toate realizarile in scrisoarea de intentie pentru a impresiona, chiar si actele de voluntariat, ar trebui sa isi infraneze aceste porniri si sa se limiteze doar la cateva randuri, maxim o pagina cu ce este mai valoros in toata cariera lor. Nu in ultimul rand, scrisoarea de intentie trebuie sa fie lipsita de greseli de ortografie si gramaticale, de exprimari ambuigue sau neclare, de cuvinte pompoase si laude necontenite.

Adaugă comentariu

Articole similare

Model Scrisoare de Intentie

Mai jos aveti cateva modele, daca doriti sa comple

Locuri de Munca Alba - Alba Iu

Oferta locurilor de munca din judetul Alba, respec

Locuri de Munca Arad

Oferta locurilor de munca din judetul Arad. Ofert

Locuri de Munca Argeș - Pitest

Oferta locurilor de munca din judetul Argeș , resp

Locuri de Munca Bacau

Oferta locurilor de munca din judetul Bacau. Ofer

Locuri de Munca Bihor - Oradea

Oferta locurilor de munca din judetul Bihor, respe