Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

A incepe un nou job este echivalentul primelor zile la scoala sau la gradinita pentru copii. In general, primele zile la birou sau la jobul pe care angajatul a avut oportunitatea sa il obtina sunt mai dificile. Depinde de la persoana la persoana cat de repede se adapteaza la noul colectiv si noile sarcini insa sunt si modalitati mai simple de integrare si pentru un debut profesional de succes.

Primii pasi la birou trebuie sa fie fermi si lipsiti de stangacii

In primele zile la birou, angajatii ar trebui sa isi dovedeasca mare parte din abilitatile scrise pe CV sau in scrisoarea de intentie. In plus, trebuie sa isi dovedeasca si capacitatea de lucru, competentele profesionale precum si spiritul de echipa si integrarea in colectivitate. Perioada de proba conform Codului Muncii poate dura 90 de zile pentru functiile de executie si 120 de zile pentru cele de conducere.

Un alt sfat foarte important demn de urmat in primele zile la noul job este acela ca angajatul ar trebui sa evite sa isi insuseasca sau sa preia sarcini pe care nu le stapaneste bine, nu le cunoaste si sa evite stangaciile si incercarile de a se face remarcat. Nu de putine ori, emotiile isi spun cuvantul si totul se transforma intr-un fiasco.

Insa angajatii trebuie sa isi expuna personalitatea profesionala, sa invete cat mai multe despre companie, despre obiceiurile angajatilor si despre regulile nescrise, sa se adapteze la ele si sa stabileasca relatii interpersonale cu colegii de munca. Sociabilitatea in limitele decentei este o abordare excelenta a primelor zile la locul de munca, ceea ce inseamna ca numarul intrebarilor trebuie sa fie limitat la cele mai importante, colegii de birou nu trebuie intrerupti iar vizitarea departamentelor in care este permisa intrarea angajatului este necesara.

Cu atitudinea potrivita, cu calm si rabdare, cu empatie si blandete, insa cu profesionalism si tact se obtin mari beneficii la locul de munca in primele zile, saptamani si chiar luni de provocari.

Adaugă comentariu

Articole similare

Model Scrisoare de Intentie

Mai jos aveti cateva modele, daca doriti sa comple

Locuri de Munca Alba - Alba Iu

Oferta locurilor de munca din judetul Alba, respec

Locuri de Munca Arad

Oferta locurilor de munca din judetul Arad. Ofert

Locuri de Munca Argeș - Pitest

Oferta locurilor de munca din judetul Argeș , resp

Locuri de Munca Bacau

Oferta locurilor de munca din judetul Bacau. Ofer

Locuri de Munca Bihor - Oradea

Oferta locurilor de munca din judetul Bihor, respe