Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Unul din cele mai comune comportamente deviante la locul de munca este acela al hartuirii. Pana nu demult, numai femeile erau hartuite atat fizic cat si verbal, atat cu tenta sexuala cat si agresiva, acum si barbatii sunt pusi in aceleasi situatii. Hartuirea la locul de munca este o chestiune foarte importanta care trebuie luata in calcul de catre angajatorii ai caror subalterni au raportat astfel de situatii.

Hartuire morala, sexuala, fizica la locul de munca

In Romania, hartuirea la locul de munca este o chestiune foarte importanta si des intalnita insa, din pacate, fara un temei juridic complex care sa poata ajuta victima sa faca fata situatiilor de acest gen. In Codul Penal, hartuirea este trecuta ca si infractiune insa in acest sens prevederile sunt foarte vagi, plangerile sunt greu luate in considerare atat pentru hartuirea sexuala, morala, fizica, psihologica, financiara sau de alta natura.

Hartuirea merge mai departe de locul de munca si urmareste victima pana acasa unde este supusa unui stress continuu datorita telefoanelor primite si mesajelor anonime receptionate. Comportamentul nepotrivit la locul de munca si in afara acestuia poate dura o perioada destul de lunga pana ce victima incearca sa ia masuri. Incidentele razlete nu sunt luate in calcul iar hartuitorii sunt imprevizibili, avand un comportament cat se poate de normal in fata colegilor, subalternilor sau superiorilor.

Ce pot face victimele hartuirii la locul de munca pentru a se apara? In primul rand pot face o plangere scrisa, cu dovezi concrete de la sms-uri si mail-uri pana la martori, imagini video si inscrisuri. Hartuirea morala este insa foarte importanta pentru ca duce la epuizare fizica, hartuirea psihogica constand intr-un comportament menit sa schimbe unele lucruri in firma fara a fi observate de ceilalti si evidente, spre exemplu un sef care nu doreste un subaltern pe o anumita pozitie ci are un alt subaltern preferat, facandu-i primului viata un chin.

Munca fortata, hartuirea sexuala, hartuirea psihologica si morala sunt doar cateva din formele de amenintare cu care se confrunta victimele la locul de munca.

Adaugă comentariu

Articole similare

Model Scrisoare de Intentie

Mai jos aveti cateva modele, daca doriti sa comple

Locuri de Munca Alba - Alba Iu

Oferta locurilor de munca din judetul Alba, respec

Locuri de Munca Arad

Oferta locurilor de munca din judetul Arad. Ofert

Locuri de Munca Argeș - Pitest

Oferta locurilor de munca din judetul Argeș , resp

Locuri de Munca Bacau

Oferta locurilor de munca din judetul Bacau. Ofer

Locuri de Munca Bihor - Oradea

Oferta locurilor de munca din judetul Bihor, respe