Importanta scrisorii de recomandare pentru obtinerea unui loc de munca
- Detalii
- Categorie: General
Scrisoarea de recomandare a devenit o cerinta comuna a angajatorilor in orice domeniu. In fond, acesta este un lucru bun pentru ca numai prin cuvinte pozitive si laude sunt motivati angajatorii sa ia in calcul introducerea unei persoane necunoscute in firma. Scrisoarea de recomandare este primul pas pentru a obtine increderea ca angajatul nou venit si-a indeplinit cu succes atributiile la fostul loc de munca si nu a adus niciun fel de prejudicii firmei.
Ce contine scrisoarea de recomandare si cum se obtine
Teoretic, scrisoarea de recomandare ar trebui sa se obtina foarte usor. De la fostul loc de munca, de la fostul angajator, candidatul obtine o foaie care atesta calitatile sale si usurinta cu care s-a integrat in program. Scrisoarea de recomandare trebuie obtinuta cu mult tact si diplomatie, adresand o rugaminte ferma si totodata corecta unui manager, profesor sau fost angajator prin care acesta este rugat sa isi dedice cateva minute pretioase din timpul sau pentru a ajuta un fost angajat sa obtina un nou job.
In scrisoarea de recomandare se vorbeste despre abilitatile si punctele forte ale agajatilor. Pe internet exista numeroase modele de scrisori de recomandare pentru studenti, asistenti medicali, sau pentru alte joburi in alte domenii. Cu un simplu click acestea sunt forwardate fostilor angajatori si tot cu un simplu click sunt descarcate si imprimate sau trimise mai departe recruiterilor.
Candidatul trebuie sa indrazneasca sa puna o intrebare sau sa adreseze mai degraba o rugaminte prin care sa ceara, telefonic sau printr-un e-mail profesionist, un mic ajutor. In acel e-mail sau in convorbirea telefonica trebuie specificat faptul ca opinia fostului angajator este apreciata si expertiza profesionala ii este respectata, contribuind foarte mult la imbunatatirea performantelor profesionale.
Cu alte cuvinte, scrisoarea de recomandare este un mare plus pentru orice candidat, devenind un factor ce cantareste greu in decizia pe care o iau angajatorii de a incheia un contract de munca cu o persoana despre care a citit cuvinte frumoase, a aflat adevaruri placute si in care a capatat o oarecare incredere.