Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Cei care vor sa isi gaseasca job in Franta, ar trebui pentru inceput sa descarce model CV limba franceza si sa il completeze.

Studentii straini dintr-o tara din Uniunea Europeana, Spatiul Economic European sau Elvetia pot ramane in Franta sa caute un loc de munca dupa absolvirea lor. Ei pot ramane cat vor. Daca au sub 28 de ani, pot lucra, de asemenea, ca voluntar international intr-un birou administrativ francez sau o companie din strainatate.

Pentru a ramane in Franta dupa absolvire, studentii non-europeni trebuie sa aiba o promisiune de angajare sau un contract de munca si sa fie platiti de cel putin cu o jumatate din salariul minim brut.

Fara promisiunea angajarii, un absolvent strain, care nu este european, poate solicita Autorisation Provisoire de Séjour (APS - permis de rezident temporar) valabil timp de doisprezece luni si care nu poate fi reinnoit, in timp ce cauta un loc de munca in Franta. Pentru a face acest lucru, ei trebuie sa aiba o diploma de licenta profesionala sau un nivel de master sau sa fie in procesul de a incepe lucrul la o companie.

Studentii din tarile cu acorduri bilaterale cu Franta beneficiaza de conditii particulare privind eliberarea permisului de sedere provizoriu (APS): (Senegal, Gabon, Benin, Tunisia, Mauritius, Capul Verde, Burkina Faso, Camerun, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Liban, India).

Inainte de a incepe sa caute un loc de munca, studentii trebuie sa identifice tipul de pozitie pe care o cauta. Apoi trebuie sa isi pregateasca CV-ul si o scrisoare de intentie pentru a raspunde asteptarilor francezilor.

Se recomanda urmarirea site-urilor cu oportunitati de munca si abonarea la alerte prin e-mail salvand criteriile de cautare. Pôle Emploi (Centrul de Ocuparea Fortei de Munca) listeaza anunturi de locuri de munca pe toate site-urile. Site-ul APEC ( Asociatia Pour l'Emploi des Cadres) are de asemenea joburi listate, asa ca aceste site-uri trebuie verificate in mod regulat.

Cu siguranta fiecare persoana interesata va gasi jobul dorit in Franta si trebuie doar sa isi pregateasca bine materialele cu care aplica.

Adaugă comentariu

Articole similare

Model Scrisoare de Intentie

Mai jos aveti cateva modele, daca doriti sa comple

Locuri de Munca Alba - Alba Iu

Oferta locurilor de munca din judetul Alba, respec

Locuri de Munca Arad

Oferta locurilor de munca din judetul Arad. Ofert

Locuri de Munca Argeș - Pitest

Oferta locurilor de munca din judetul Argeș , resp

Locuri de Munca Bacau

Oferta locurilor de munca din judetul Bacau. Ofer

Locuri de Munca Bihor - Oradea

Oferta locurilor de munca din judetul Bihor, respe