Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Chiar daca aplicati pentru un loc de munca care solicita in mod specific limba engleza sau unde este preferat un vorbitor nativ de limba engleza, abilitatea de a vorbi chiar si la nivel de baza in suedeza va include intre cei calificat. Veti impresiona, de asemenea, noii colegi si va veti intelege mai usor cu ei.

Majoritatea universitatilor ofera cursuri de suedeza pentru studentii internationali. Profitati de oportunitate - nu veti regreta!

Stagiile pot fi o modalitate excelenta de a castiga experienta relevanta si de a va construi reteaua profesionala. Chiar daca nu conduc direct la o oferta de munca, veti avea o referinta de la o companie suedeza si o actualizare notabila pentru CV-ul dvs. Incercati sa investigati optiunile prin intermediul organizatiilor internationale studentesti, cum ar fi AIESEC si IAESTE.

 Lucrati cu norma redusa in timpul studiilor de limba

Lucrul cu norma intreaga in timpul studiilor poate servi ca o rampa de lansare pentru cariera. Concurenta pentru locurile de munca cu jumatate de norma poate fi acerba, dar abordarea proactiva a luptei, inarmati cu un teanc de CV-uri - de preferinta in limba suedeza - va poate ajuta mult.

Reteaua personala poate fi importanta pentru succesul dumneavoastra pe piata de munca din Suedia, asa ca merita sa va implicati in activitati si organizatii de la universitatea la care faceti studiul de limba. Un loc evident pentru a incepe este uniunea studentilor. Implicarea intr-o uniune studenteasca si o gama larga de activitati pe care le organizeaza poate duce in sine la oportunitati de lucru - iar participarea la acestea va ajunge in CV.

Sindicatele au o pozitie puternica in Suedia. Alaturarea poate fi o modalitate excelenta de a va gasi un loc de munca. Multe dintre acestea au oferte speciale, inclusiv servicii precum indrumarea in cariera sau asistenta pentru CV. De asemenea, acestia pot oferi sfaturi cu privire la negocierile salariale si, odata ce ati gasit un loc de munca, va pot ajuta la problemele de la locul de munca.

Cele trei principale confederatii sindicale sunt SACO, TCO si LO, fiecare alcatuita dintr-un numar mai mare de uniuni individuale, reprezentand majoritatea profesiilor din Suedia. Vizitati site-urile lor web pentru a gasi uniunea potrivita pentru domeniul dumneavoastra.

Adaugă comentariu

Articole similare

Locuri de munca Suedia

Ce locuri de muncă puteţi găsi în Suedia: Motos

Cum te prezinți la un interviu

Cum te prezinți la un interviu - Dragoș Popescu -

Cum sa faci fata unui interviu

Una dintre situatiile prin care, la un moment dat

Cum să te comporți la un inte

Fiecare dintre noi trece măcar o dată în viață pri

Cum să te prezinţi cu succes l

Sfaturi pentru pregatirea unui interviu de angajar

Cum iti faci cel mai bun CV

Un CV optim oferă informații despre competențele c