Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Desi uneori nu sunt stipulate in contractul de munca, orele suplimentare sunt o realitate cu care se confrunta majoritatea angajatilor din Romania si nu numai. Daca task-urile nu sunt indeplinite in ziua respectiva, atunci angajatul va sta mai mult la birou pentru a termina ce are de lucru. Care sunt insa cauzele pentru care aceste atributii nu sunt indeplinite? Sunt prea multe sau apasatoare ori pur si simplu angajatul nu stie sa isi organizeze timpul destinat realizarii acestora?

O organizare eficienta a timpului de lucru poate ajuta la eliminarea orelor suplimentare

Cauzele care tin pe loc angajatul in a-si indeplini rolul in firma sunt multiple. Se poate vorbi asadar de cauze interne sau de factori externi. Cauzele interne tin de propria persoana, de individ, de personalitatea acestuia. Amanarea este una din cele mai importante cauze ale petrecerii unor ore suplimentare la birou. Angajatul tot amana ceea ce are de facut mai greu si pentru care nu are un deadline recent si isi scade astfel sansele de a finaliza proiectul cu succes. Se recomanda concentrare maxima pe proiectul primit in timp real.

O alta cauza care duce la petrecerea multor ore la birou este lipsa de experienta. Cei care sunt la inceputul carierei in firma au nevoie de mai mult timp pentru a invata si pentru a se acomoda noilor reguli si cerinte astfel incat trebuie sa petreaca si mai mult timp la birou, pana ajung la viteza maxima cu care pot termina o sarcina.

Sunt si oameni care nu isi pot organiza prea bine modul de lucru iar aceasta lipsa de organizare are efecte negative. Totodata, supraincarcarea cu multe sarcini devine o problema reala in cazul mai multor tipuri de angajati, atat a celor new-entry cat si a celor seniori, aceasta problema fiind pusa pe seama lipsei de personal.

Cu cat obiectivele stabilite sunt mai clare, timpul este mai bine organizat, cu atat task-urile sunt mai repede si mai bine duse la bun sfarsit. Angajatii isi pot stabili singuri ritmul de munca si ar trebui sa le ajunga cele 8 ore petrecute la job pentru a rezolva tot ceea ce au de rezolvat in ziua respectiva.

Adaugă comentariu

Articole similare