Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Educatia formala este foarte importanta pentru munca in Norvegia. Este greu sa obtii o slujba medie fara diploma de licenta. Este greu sa obtii o slujba platita bine fara o diploma de masterat. Acest lucru se datoreaza faptului ca este usor de invatat in Norvegia (deoarece toata educatia este gratuita) si, prin urmare, trebuie sa concurati cu norvegienii cu studii superioare.

Cea mai usoara cale de a cauta un loc de munca in Norvegia este prin Administratia norvegiana pentru munca si bunastare (NAV.no). Acest lucru se datoreaza faptului ca, in fiecare zi lucratoare, acestia colecteaza toate noile locuri de munca din ziare, agende si site-uri din intreaga tara si le publica pe propria baza de date de cautare de locuri de munca.

Privind prin baza de date NAV veti afla multe despre piata muncii din Norvegia. O imagine a pietei fortei de munca din Norvegia: in primul rand, veti observa ca aproximativ 90% din informatiile de pe site-ul web NAV sunt in limba norvegiana. Baza de date de cautare de locuri de munca este numai in limba norvegiana. Acest lucru va ofera o imagine buna a ceea ce cauta angajatorii norvegieni - lucratorii care sunt competenti in limba norvegiana.

In al doilea rand, ceea ce apare ca o multime de locuri de munca disponibile in cautarea initiala se diminueaza rapid rafinand cautarile. Cand incepeti sa cautati cu filtre, veti observa rapid numarul limitat de locuri de munca din fiecare zona. Este comun ca unele orase sa aiba mai putin de 20 de posturi postate zilnic. Acest lucru se datoreaza faptului ca populatia norvegiana nu este adunata in orase, ci imprastiata in intreaga tara.

Veti observa, de asemenea, ca toti care vor sa lucreze au nevoie de limba norvegiana. Veti mai remarca, numarul din partea de sus a paginii de cautare. Acesta este numarul total de locuri de munca cu pozitii deschise.

Citind titlurile de locuri de munca, veti observa ca exista in principal functii tehnice sau de conducere disponibile. In general, majoritatea locurilor de munca in limba engleza in Norvegia sunt in industria petrolului si a transportului maritim.

Adaugă comentariu

Articole similare

Model Scrisoare de Intentie

Mai jos aveti cateva modele, daca doriti sa comple

Locuri de Munca Alba - Alba Iu

Oferta locurilor de munca din judetul Alba, respec

Locuri de Munca Arad

Oferta locurilor de munca din judetul Arad. Ofert

Locuri de Munca Argeș - Pitest

Oferta locurilor de munca din judetul Argeș , resp

Locuri de Munca Bacau

Oferta locurilor de munca din judetul Bacau. Ofer

Locuri de Munca Bihor - Oradea

Oferta locurilor de munca din judetul Bihor, respe