Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Se obtine usor un loc de munca in Norvegia? Este greu sa obtii un loc de munca in Norvegia? Singurul raspuns clar este: "depinde". Depinde de educatie. Depinde de profesie. Depinde de abilitatile dumneavoastra lingvistice norvegiene. Si depinde de norocul pe care il aveti. Nu exista un raspuns unic!

De ce doresc oamenii sa lucreze in Norvegia? Exista in general doua motive pentru care oamenii aleg Norvegia pentru munca: bani si experienta. Norvegia are salarii mari si conditii bune de munca. Cu cinci saptamani de vacanta platita, concediu de maternitate si un concediu de paternitate social constient, in Norvegia lucrati mai putin pentru mai mult. Cu toate acestea, oamenii uita adesea sa considere ca totul este relativ - obtineti ceea ce ati platit! Salariile ridicate au un impozit mai mare (in medie 36%), costuri de viata mult mai mari si preturi excesive la articole de lux, cum ar fi masinile.

Cand oamenii lucreaza in Norvegia pentru experienta, cu siguranta motivatia nu este legata de munca, ci de prestigiul pe care il vor obtine lucrand in Norvegia. Aceasta "experienta" poate fi foarte considerata in intreaga lume. Cu toate acestea, "experienta" poate fi adesea mai dificila decat pare.

 Cum sa obtineti un loc de munca in Norvegia? La fel ca orice alta tara, va veti uita la site-urile de locuri de munca, la companiile internationale sau nationale cu posturi de locuri de munca in Norvegia, cautati in baza de date a centrelor nationale de lucru, mergeti la targuri de recrutare.

 Cel mai simplu mod de a obtine un loc de munca in Norvegia este sa fiti ales. Companiile norvegiene (chiar si guvernele) au obiceiul de a se apropia de persoane in mod privat si de a le cere sa candideze pentru functii deschise. Aceasta, desigur, va cere sa fiti cunoscuti si, bineinteles, acest lucru va cere sa fiti deja in Norvegia sau sa fiti sustinut de un norvegian. Cu toate acestea, pentru a fi invitati sa lucrati, trebuie sa fiti unul dintre cei mai buni din domeniul vizat. Sectorul sanatatii, industriei petroliere (inginerie), turism, educatie, afaceri si tehnologia informatiei sunt intotdeauna angajatori buni ai non-norvegienilor.

Adaugă comentariu

Articole similare

Model Scrisoare de Intentie

Mai jos aveti cateva modele, daca doriti sa comple

Locuri de Munca Alba - Alba Iu

Oferta locurilor de munca din judetul Alba, respec

Locuri de Munca Arad

Oferta locurilor de munca din judetul Arad. Ofert

Locuri de Munca Argeș - Pitest

Oferta locurilor de munca din judetul Argeș , resp

Locuri de Munca Bacau

Oferta locurilor de munca din judetul Bacau. Ofer

Locuri de Munca Bihor - Oradea

Oferta locurilor de munca din judetul Bihor, respe