Locuri de munca în Italia - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Italia se numara printre tarile europene in care multi dintre romani aleg sa plece, pentru a munci si pentru a avea un trai mai bun. O tara cu o oferta generoasa cand vine vorba despre locuri de munca si, totodata, o destinatie interesanta din punct de vedere cultural, Italia este locul in care s-au format comunitati semnificative de romani in ultimul deceniu. Cei care isi doresc acum sa faca o schimbare in viata lor, pot sa tina cont de sfaturile urmatoare!

Cum pot fi gasite oferte cu locuri de munca in Italia

Pentru a gasi un loc de munca in Italia, cei interesati trebuie sa stie in primul rand unde sa il caute, motiv pentru care este bine de stiut ca variantele sunt numeroase. O prima optiune consta in studierea joburilor disponibile pe site-urile Agentiilor Judente de Ocupare a Fortei de Munca. De asemenea, romanii care doresc sa plece in Italia pot cauta singuri locuri de munca si pe site-urile specializate in acest sens, insa trebuie sa se asigure ca este vorba despre platforme serioase. Nu in ultimul rand, locuri de munca pot fi gasite si prin intermediul celor care sunt deja stabiliti in Italia. Persoanele care au cunostinte acolo se pot interesa in mod direct si astfel vor avea certitudinea ca totul este in regula, avand feedback de la oameni de incredere.

Perioada ideala pentru a cauta un loc de munca in Italia

Italia este o tara foarte frumoasa, care ofera turistilor numeroase posibilitati de relaxare, dar si de distractie. De aceea, in domeniul turismului se cauta personal indeosebi la inceputul primaverii, pentru ca in sezonul cald numarul celor care ajung in Italia se mareste considerabil. In aceasta idee, romanii care doresc sa se mute in Peninsula Italica trebuie sa se ocupe de gasirea unui loc de munca din februarie/martie, pentru ca in aceasta perioada vor avea la dispozitie o paleta mai larga de optiuni.

Care sunt cele mai cautate orase din Italia din punct de vedere al locurilor de munca?

In orasele mari, gasirea unui loc de munca poate fi mult mai usoara, avand in vedere numarul ridicat de posibilitati. Romanii care doresc sa se mute in Italia trebuie neaparat sa stie care sunt principalele orase din Peninsula Italica, pentru a-si face o parere despre care ar putea fi locul perfect pentru ei.

Torino este unul dintre cele mai mari orase din nordul Italiei, fiind bogat din punct de vedere cultural, dar si economic. Orasul este gazda producatorilor auto Alfa Romei, Lancia si Fiat, iar datorita pozitiei geografice (la poalele muntilor Alpi), in sezonul rece devine o destinatie preferata a iubitorilor sporturilor de iarna!

Pisa este un alt oras important din Italia. Cu toate ca este destul de mic din punct de vedere al marimii (aici locuiresc doar circa 90.000 de oameni), Pisa este una dintre principalele atractii turistice din aceasta tara, iar economia orasului guverneaza in jurul celor ce ajung aici pentru a vizita meleagurile italienesti. Asadar, este vorba despre un oras in care romanii pot lucra in domeniul turismului (in restaurante sau in domeniul hotelier).

Roma, capitala Italiei este mai mult decat un oras frumos din punct de vedere turistic! Este vorba despre o metropola in care turismul se imbina foarte bine cu industria grea, dar si cu domeniul serviciilor. Aici exista o paleta larga de locuri de munca pentru romanii care isi doresc sa se mute aici!

Care sunt domeniile in care sunt disponibile cele mai multe locuri de munca?

Domeniul agricol, domeniul hotelier si constructii: acestea sunt principalele trei ramuri in care sunt disponibile locuri de munca pentru romani in Italia. De asemenea, cei care cunosc limba, pot lucra in magazine mici sau in domeniul curateniei. Bineinteles, in Italia sunt disponibile si locuri de munca pentru persoanele care au studii superioare finalizate. Aici se cauta ingineri in diferite domenii, dar si medici sau asistente medicale.

CV-ul trebuie sa reflecte experienta profesionala

Un pas important in obtinerea unui loc de munca este redactarea CV-ului. Persoanele care doresc sa se mute in Italia pentru a lucra aici trebuie neaparat sa-si scrie CV-ul astfel incat acesta sa reflecte in mod corect experienta profesionala, dar si ciclurile de studii absolvite. Orice tip de training realizat de-a lungul timpului trebuie adaugat in CV, pentru ca reprezinta un avantaj in plus fata de ceilalti candidati. In plus, ideal este ca romanii sa-si redacteze CV-urile atat in limba engleza, cat si in limba italiana (daca o cunosc). Astfel, angajatorii vor fi incantati sa vada ca au candidati care isi dau silinta inca de la inceput sa se integreze, dovedind cunoasterea limbii italiane.

Cunoasterea limbii italiane – un avantaj major!

Avantajul romanilor care decid sa se mute in Italia este ca aici, limba oficiala seamana foarte mult cu limba romana, ceea ce inseamna ca este mult mai usor de invatat. Ideal este ca romanii sa stie macar cuvinte de baza in italiana atunci cand pleaca la drum, pentru a se descurca mult mai usor la locul de munca, dar si pentru a se integra in comunitatile locale.

Cazare

Gasirea unui loc de munca in Italia nu este singurul pas pe care cei interesati de o schimbare trebuie sa il ia in considerare. Trebuie sa se gandeasca si la ce se intampla daca obtin jobul dorit. De exemplu, unii angajatori ofera si cazare, spre deosebire de altii. In cazul in care romanii trebuie sa isi caute cazare singuri, trebuie sa caute oferte convenabile: aproape de locul de munca, aproape de mijloacele de transport si, totodata, oferte care sa se incadreze in bugetul pe care il vor avea disponibil.

Toate elementele de mai sus trebuie luate in considerare in ceea ce priveste locurile de munca in Italia. Romanii trebuie sa se asigure ca gandesc fiecare pas cu multa grija, pentru ca la final sa obtina stilul de trai pe care si-l doresc, in functie de posibilitati.

Oferte locuri de munca în Italia:

1. Locuri de muncă italia - Ejobs.ro

2. Locuri de muncă italia - OLX.ro

3. Locuri de muncă italia - Ro.jooble.org

4. Locuri de muncă italia - Publi24.ro

5. Locuri de muncă italia - Infomunca.ro

6. Locuri de muncă italia - Viajob.ro

7. Locuri de muncă italia - BestJobs.eu

8. Locuri de muncă italia - Jobzz.ro

9. Locuri de muncă italia - Lajumate.ro

10. Locuri de muncă italia - MyJob.ro

11. Locuri de muncă italia - Detoatepentrutoti.ro

12. Locuri de muncă italia - Hipo.ro

13. Locuri de muncă italia - Ro.indeed.com

Adaugă comentariu

Articole similare

Model Scrisoare de Intentie

Mai jos aveti cateva modele, daca doriti sa comple

Locuri de Munca Alba - Alba Iu

Oferta locurilor de munca din judetul Alba, respec

Locuri de Munca Arad

Oferta locurilor de munca din judetul Arad. Ofert

Locuri de Munca Argeș - Pitest

Oferta locurilor de munca din judetul Argeș , resp

Locuri de Munca Bacau

Oferta locurilor de munca din judetul Bacau. Ofer

Locuri de Munca Bihor - Oradea

Oferta locurilor de munca din judetul Bihor, respe