Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Candidatii pentru un loc bun intr-un program important stiu ca diferenta dintre ei si ceilalti candidati este determinata nu numai de studii si experienta, ci si de felul in care aplica pentru locul respectiv. De multe ori recruiterii se bucura sa primeasca, pe langa un CV bine realizat si o scrisoare de motivatie care ii determina sa isi doreasca sa cunoasca la un interviu persoana care aplica pentru acel program.

Diferenta dintre scrisoare de motivatie si scrisoare de intentie

Scrisoarea de motivatie se recomanda in momentul aplicarii tinerilor pentru un internship sau pentru un program universitar sau chiar pentru a deveni membrii a unui ONG sau a unei organizatii studentesti. Acestia trebuie sa isi manifeste in cadrul acelei scrisori de motivatie motivele pentru care aplica la internship si calitatile care il recomanda a fi persoana potrivita. Pe de alta parte, scrisoarea de intentie se trimite insotita de un CV actualizat pentru a obtine un job intr-o companie.

Scrisoarea motivationala de multe ori poate asigura un loc in programul dorit. Aceasta trebuie sa prezinte obiectivele profesionale ale aplicantului, motivele pentru care acesta decide sa ia parte in program, cursurile care il ajuta in cariera, abilitatile pe care le considera importante pentru a-l ajuta in cadrul programului dar si experientele dobandite din unele activitati extracurriculare.

Scrisoarea de motivatie nu trebuie sa depaseasca o pagina, evidentiind competentele si abilitatile candidatului, cum ar fi abilitatile de comunicare, cele digitale, gandirea creativa, capacitatea de multitasking sau de organizare. Scrisoarea de motivatie nu trebuie sa includa greseli gramaticale sau de ortografie pentru ca astfel scade increderea recruiterului in atentia pe care a manifestat-o candidatul in redactarea si trimiterea acesteia.

Cu mult entuziasm si sinceritate, abordand un stil lejer de redactare, scrisoarea motivationala poate deveni un element foarte important pentru viitorul tanarului care isi exprima toate calitatile sale in fata unui necunoscut in speranta ca va obtine un loc bun intr-o companie cunoscuta sau in cadrul unui proiect  important. Foarte importante sunt claritatea cuvintelor si a ideilor exprimate si scrisul corect.

Adaugă comentariu

Articole similare

Model Scrisoare de Intentie

Mai jos aveti cateva modele, daca doriti sa comple

Locuri de Munca Alba - Alba Iu

Oferta locurilor de munca din judetul Alba, respec

Locuri de Munca Arad

Oferta locurilor de munca din judetul Arad. Ofert

Locuri de Munca Argeș - Pitest

Oferta locurilor de munca din judetul Argeș , resp

Locuri de Munca Bacau

Oferta locurilor de munca din judetul Bacau. Ofer

Locuri de Munca Bihor - Oradea

Oferta locurilor de munca din judetul Bihor, respe