Dificultăți în găsirea unui job - 5 metode prin care să vă îmbunătățiți abordarea. - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

Dificultăți în găsirea unui job? 5 metode prin care să vă îmbunătățiți abordarea.

 

Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă de multă vreme, atunci știți cu siguranță cât de dificil este întreg procesul și cât de mult timp poate să consume acesta.

Din păcate, mulți solicitanți se așteaptă ca găsirea unui loc de muncă să fie relativ ușoară, iar când observă că lucrurile nu stau deloc așa se confruntă cu nenumărate frustrări:

Dacă există atât de multe companii care au nevoie de angajați, de ce nu pot obține acele interviuri de care am nevoie? Cum se face că CV-ul meu și scrisoarea de intenție sunt ignorate? De ce este atât de greu să găsesc un loc de muncă?

 

În primul rând, piața muncii s-ar putea să nu fie atât de deschisă pe cât pare la prima vedere. Multe companii solicită, pur și simplu, CV-uri în mod regulat pentru a construi un rezervor de potențiali candidați la care să se poată apela atunci când se vor deschide pozițiile. Altele doar promovează din interior.

În al doilea rând, companiile sunt extrem de selective. Ele caută „candidatul perfect”, cu experiență, foarte educat și cu o mulțime de calități și abilități în diverse arii.

În al treilea rând, e important să admitem că piața muncii s-a schimbat. Cu doar câteva decenii în urmă, angajatorii angajau candidați cu intenția de a-i păstra pe termen lung și vedeau în acele angajări investiții pe termen lung (antrenau acea persoană și obțineau astfel o rentabilitate a investiției lor în timp). În prezent, această dinamică s-a schimbat complet; mulți angajați trec de la un job la altul de-a lungul carierei, iar companiile nu mai sunt la fel de loiale cum au fost cândva. Angajatorii trebuie să obțină un profit imediat din investiția lor în angajare, fapt care dictează – încă o dată – exigența în selectare (ei trebuie să știe că persoana pe care o vor angaja poate oferi, fără întârziere, valoare companiei).

 

Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care locurile de muncă sunt atât de greu de găsit.

Ei bine, odată ce vi s-au adus la cunoștință, puteți lua măsuri și puteți revizui modul în care priviți lucrurile pentru a vă îmbunătăți șansele de succes.

Găsirea unui loc de muncă poate fi o provocare și necesită, așadar, o gândire creativă pentru a schimba felul în care vă prezentați abilitățile.

 

1. Exersați răspunsurile la întrebările obișnuite din cadrul interviului

Pregătirea vă poate fi de mare ajutor și nu aveți nimic de pierdut dacă veți repeta răspunsurile înainte de interviu, din contră, veți fi mai stăpân pe sine atunci când vă prezentați „cu temele făcute”.

2. Adăugați îmbunătățiri CV-ul

Actualizarea CV-ului este un pas esențial în obținerea unui loc de muncă. Cercetați compania la care ați aplicat și studiați fișa postulu. Ajustați-vă CV-ul pentru a evidenția abilitățile pe care le caută angajatorul pentru a ilustra de ce sunteți potrivit pentru postul respectiv.

3. Realizați o scrisoare de intenție convingătoare

În timp ce CV-ul prezintă experiența, aptitudinile și educația dvs., scrisoarea de intenție intră în detalii despre motivul pentru care sunteți alegerea potrivită pentru o poziție nou deschisă, așa că folosiți-vă de aceasta pentru a arăta entuziasmul dvs. pentru job.

4. Îndreptați-vă atenția spre industriile complementare

Dacă nu ați găsit un loc de muncă, e bine să aveți în vedere o industrie sau un domeniu conexe. O schimbare de acest fel poate fi chiar o oportunitate de a descoperi noi idei și de a căpăta noi experiențe. Spre exemplu, dacă ați avut un post în domeniul jurnalistic, puteți lua în considerare trecerea către un job în marketing. Sau, dacă ați lucrat în industria restaurantelor, puteți căuta locuri de muncă în catering.

5. Nu uitați de rețeaua dvs.

Nu așteptați doar să apară un post liber, folosiți-vă de fiecare instrument disponibil pentru a obține interviul de care aveți nevoie. Dacă ați petrecut ani de zile construind o rețea de asociați și contacte în industria dvs., nu ezitați în a le cere recomandări sau știri despre noi joburi care se potrivesc calificărilor dumneavoastră.

Un ultim sfat ar fi acela de a aștepta înainte de a aplica.

Puteți urmări compania pe rețelele sociale sau puteți folosi produsul sau serviciul acesteia pentru a vă familiariza cu cultura și viziunea companiei. Înainte de a completa o cerere, acordați-vă un timp pentru a cerceta compania, astfel încât să aveți un avantaj față de concurență și o idee mai bună despre ceea ce caută mai exact.

 

Adaugă comentariu

Articole similare

Locuri de Munca Alba - Alba Iu

Oferta locurilor de munca din judetul Alba, respec

Locuri de Munca Argeș - Pitest

Oferta locurilor de munca din judetul Argeș , resp

Locuri de Munca Bihor - Oradea

Oferta locurilor de munca din judetul Bihor, respe

Locuri de Munca Bucuresti - Il

Oferta locurilor de munca din Bucuresti - Ilfov.

Locuri de Munca Caras-Severin

Oferta locurilor de munca din judetul Caraș-Severi

Locuri de Munca Covasna - Sfân

Oferta locurilor de munca din judetul Covasna resp