Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Pentru tineri este destul de dificil sa stabileasca ce profesie doresc sa exercite in viitor. Pentru a determina directia pe care doresc sa o urmeze, acestia trebuie sa descopere mai intai talentele si puntele slabe pe care le au. Inainte de a completa un model de CV ar trebui sa tina cont de mai multe aspecte, asa cum sunt si cele mentionate mai jos, pentru a aplica la jobul potrivit.

Cum pot afla tinerii punctele forte si slabe?

Important este sa se gandeasca la ce le place sa faca. In plus, trebuie sa fie clari cu ceea ce stiu sa faca. Uneori, pot fi ajutati de parintii care le cunosc abilitatile si punctele forte sau pot face o lista de lucruri pe care iubesc sa le faca si sa completeze chestionare online care le vor indica mai multe detalii despre punctele forte pe care le au si nu le cunosc suficient de bine.

Cum pot determina tinerii daca sunt facuti pentru un anumit loc de munca?

Cea mai buna solutie o reprezinta cursurile de orientare profesionala, targurile de meserii sau discutiile cu diverse cunostinte care au profesii diferite. In plus, exista diverse teste care evidentiaza abilitatile academice sau sunt instrumente de autoevaluare eficiente. Imediat ce se intereseaza de ceva, este imperativ ca tinerii sa vorbeasca despre asta cu cei care au cunostinte in domeniu pentru a-si face o idee mai clara despre ce i-ar astepta daca ar profesa in domeniul respectiv.

Si cand nimic nu ii intereseaza?

Nu trebuie uitat ca pubertatea este in plina evolutie la varsta la care majoritatea trebuie sau doresc sa se angajeze. Tinerii nu se gandesc cu prioritate la viitor, ci mai degraba la prieteni, la iesiri in oras sau la diverse pasiuni. Acestia ar trebui sa fie intrebati in mod regulat ce cred sau isi imagineaza pentru viitor/ desi majoritatea spun ca vor sa se bucure de viata si de calatorii, parintii trebuie sa intervina pentru a-si ghida copilul dincolo de aceasta etapa. Cu siguranta fiecare are un raspuns la intrebarea „Ce iti place sa faci?”

Adaugă comentariu

Articole similare

Cum te prezinți la un interviu

Cum te prezinți la un interviu - Dragoș Popescu -

Cum sa faci fata unui interviu

Una dintre situatiile prin care, la un moment dat

Cum să te comporți la un inte

Fiecare dintre noi trece măcar o dată în viață pri

Cum să te prezinţi cu succes l

Sfaturi pentru pregatirea unui interviu de angajar

Cum iti faci cel mai bun CV

Un CV optim oferă informații despre competențele c

Cum iti gasesti serviciu in st

Pentru cei care au ramas fara job sau nu isi m