Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Exista o multime de oportunitati pentru ca imigrantii sa lucreze in Olanda, la o gama larga de companii internationale si multinationale - ING Group, Royal Dutch/ Shell Group, Unilever, Philips si Heineken - plus o multime de agentii de recrutare pentru muncitorii straini care lucreaza in Olanda.

Olanda are o economie relativ stabila, sustinuta de o multime de investitii straine (incurajata de conditii fiscale avantajoase) si cuprinde o populatie diversa si bine educata, dintre care aproximativ 21% sunt minoritati straine sau etnice. Desi somajul si contractele flexibile au crescut in anii crizei economice olandeze, Tarile de Jos au inca printre cele mai scazute rate ale somajului din UE (5,6% in decembrie 2016, locul 5), sub media UE (8,3%).

In 2017, totusi, Bruxelles a solicitat Tarilor de Jos sa abordeze o politica speciala si sa stopeze aplicarea contractelor permanente si cresterea independentei in Olanda, partial influentati de lucratorii cu jumatate de norma care doresc sa castige salarii mai bune.

Agentia nationala de statistica raporteaza ca aproximativ 1,3 milioane de persoane se angajeaza in activitati independente, deseori alaturi de ocuparea normala a fortei de munca sau a altei sursa de venit (aproximativ 550 000 de persoane).

Persoanele cu contracte de munca temporara au, de asemenea, dificultati in a gasi un loc de munca pe termen lung, in special fara competente. Universitatea din Amsterdam a raportat in 2017 ca numai 2 din 5 lucratori cu contracte temporare gasesc munca permanenta in termen de 5 ani.

Salariul minim in Olanda depinde de varsta si este revizuit de doua ori pe an. Salariul minim in 2017 a fost stabilit la 1.551,60 EUR pe luna pentru persoanele mai in varsta de 23 de ani si mai mici pentru cei sub 23 de ani.

Lucratorii cu inalta calificare (numiti si "lucratori din domeniul cunoasterii") sunt foarte solicitati pentru locuri de munca in Tarile de Jos, atat pentru ca exista un proces rapid de imigratie pentru a le obtine, cat si avantaje fiscale pentru angajatii internationali. Acest grup include ingineri, cei cu abilitati tehnice, specialisti IT, cei care lucreaza in domeniul financiar, precum si persoane cu experienta in vanzari, marketing si servicii pentru clienti. Alte locuri de munca la cerere din Olanda includ profesionisti si absolventi care lucreaza in domeniul sanatatii, al taxelor, al administratorilor interimari si al educatiei.

Adaugă comentariu

Articole similare

Model Scrisoare de Intentie

Mai jos aveti cateva modele, daca doriti sa comple

Locuri de Munca Alba - Alba Iu

Oferta locurilor de munca din judetul Alba, respec

Locuri de Munca Arad

Oferta locurilor de munca din judetul Arad. Ofert

Locuri de Munca Argeș - Pitest

Oferta locurilor de munca din judetul Argeș , resp

Locuri de Munca Bacau

Oferta locurilor de munca din judetul Bacau. Ofer

Locuri de Munca Bihor - Oradea

Oferta locurilor de munca din judetul Bihor, respe