Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Cand cineva candideaza pentru un nou loc de munca, una dintre principalele intrebari este cat va castiga. Problema salariului se pune inca din timpului interviului de angajare. Pentru a obtine un punct de plecare, se poate analiza cat castiga alte persoane din acelasi domeniu sau, si mai bine, ce valoare are un angajat in compania in care se afla.

Ce este important in profesia respectiva?

Fiecare persoana are abilitati, personalitati si cunostinte diferite. In functie de locul ocupat in companie, acestea vor juca un rol mai mult sau mai putin important. Trebuie analizate elementele sau domeniile cele mai importante din meserie pentru a identifica valoarea avuta in cadrul companiei.

Care este gradul de specializare?

Este vorba de sti cat de specializata este o persoana in domeniul in care activeaza. Cu alte cuvinte, care este nivelul experientei si expertizei avute? Calculul este foarte simplu: cu cat acest aspect este mai important, cu atat angajatul este mai specializat in domeniu, iar sansele pentru argumentele salariale sunt mai bune.

Cati oameni stiu sa faca acelasi lucru?

Urmatorul pas este evaluarea caracteristicilor unice: sunt ele atat de unice pe cat se crede? Trebuie analizat cine mai are aceleasi abilitati pentru a vedea cat de esential este rolul in cadrul companiei. De luat in seama principiul cererii si ofertei: cu cat cererea (angajatorul) si cu cat oferta este mai mare (oameni cu aceleasi abilitati), cu atat pozitia va fi favorabila pentru negocierea salariului.

Care sunt experientele si succesele pana in prezent?

Un indicator final pentru determinarea nivelului salarial este cel al experientelor si succeselor. Nu este vorba doar de succesul proiectelor, ci si de domeniul de aplicare si importanta lor. Cu cat au contribuit mai mult la succesul afacerii sau au avut consecinte pozitive, cu atat vor avea mai multa greutate pentru cresterea salariului.

Un angajat care are succes la locul de munca va fi apreciat de angajator si recomandat atunci cand vrea sa isi schimbe jobul. Angajatii valorosi sunt cei care primesc inclusiv mariri de salariu si bonusuri pentru a ramane in companie atunci cand se gandesc sa plece.

Adaugă comentariu