Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

5 lucruri care contează la un interviu de angajare

 

Atunci când potențialul angajator vede lucruri în educația, formarea și experiența dvs. care vă fac un candidat atractiv, următorul pas este procesul de interviu. Astfel, dacă CV-ul împreună cu scrisoarea de intenție v-au obținut acest interviu, trebuie să știți că există lucruri specifice pe care intervievatorii le caută pentru a vă hotărî capacitatea finală de a ocupa o poziție deschisă.

Prin urmare, pe măsură ce vă pregătiți pentru interviu, luați în considerare aceste 5  lucruri pe care intervievatorii le pot căuta:

1. Limbajul corpului

Prima impresie pe care o veți face în interviul personal sau virtual este modul în care vă prezentați și ce anume spune limbajul corpului despre dvs. Pe lângă aspectul ordonat și îngrijit, e ideal să afișați un comportament relaxat, dar alert. Mențineți contactul vizual și un zâmbet prietenos și folosiți gesturi cu mâinile atunci când este cazul. (Contactul vizual poate fi inconfortabil sau imposibil pentru unii, dar aceste indicii nonverbale vă pot ajuta să vă proiectați încrederea sau să vă demonstrați interesul pentru acest rol).

Dacă vă gândiți la trăsăturile pe  care le apreciați la oamenii care vă plac și apoi faceți tot posibilul să arătați acele caracteristici în interviul dvs., veți sublinia că, pe lângă faptul că sunteți politicos, sunteți și ușor de înțeles.

Aveți încredere în forțele proprii și acționați în consecință. Spuneți intervievatorului că vă recunoașteți valoarea și că sunteți încântat să o puteți împărtăși pe măsură ce învățați de la alții.

2. Pregătirea

Interviul este momentul perfect pentru a demonstra abilități precum empatia, integritatea, creativitatea, dar și adaptabilitatea și deschiderea spre noi abordări. Asigurați-vă că transmiteți faptul că sunteți flexibil în gândire și că sunteți dispus să încercați noi strategii și soluții noi.

Fiți pregătit să vă discutați opiniile despre munca dvs., menționând punctele forte și domeniile de îmbunătățire.

Intervievatorii apreciază atunci când sunteți bine pregătit, deoarece le oferă o idee a pregătirii dvs. pentru muncă dacă veți fi angajatul companiei.  E bine să aveți la îndemână un pix, un notebook și să vă asigurați că telefonul este pe silențios sau chiar oprit. Alte materiale colaterale, cum ar fi copii ale CV-ului, scrisori de referință și portofoliu de exemple de lucru, dacă este cazul, sunt la fel de apreciate pentru a scoate în evidență faptul că sunteți pregătit.

3. Motivația și poveștile de succes

Intervievatorii caută potențialul succeselor viitoare ascultând poveștile dvs. despre succesele experimentate în trecut, așa că fiți pregătit să vorbiți despre succesele anterioare, fie în angajamente personale, în situații de muncă trecute, chiar și ca student sau stagiar. E bine să vă cunoașteți realizările la locul de muncă sau în viața personală și să le împărătășiți când este cazul.

Menționați poate momentele în care ați preluat conducerea și ați oferit o conducere bună. Dacă v-ați oferit voluntar pentru sarcini sau ați condus un proiect, nu ezitați să împărtășiți acele experiențe cu intervievatorul dvs.

Spuneți intervievatorului gândurile dvs. despre locul în care vă aflați în prezent pe parcursul carierei. Discutați unde ați fost, unde vă aflați în prezent și unde v-ar plăcea să fiți pe măsură ce cariera progresează. Acest lucru îl ajută pe intervievator să determine cum vă puteți muta în cadrul companiei.

Intervievatorii vor să înțeleagă de ce acest rol este esențial pentru dvs., ce vă motivează și ce nivel de automotivare aduceți cu dvs., așa că nu vă sfiiți în a spune că sunteți angajat să vă asumați provocările rolului și că așteptați cu nerăbdare să vă alăturați companiei.

4. Înțelegerea companiei

Pe măsură ce vă pregătiți pentru interviu, cercetați aspecte precum istoria companiei, modelul de afaceri, misiunea, valorile și obiectivele acesteia.

Dacă există doi candidați la fel de calificați, cel cu o mai bună înțelegere a companiei va obține probabil postul, tocmai pentru că un intervievator vrea să știe că aveți o înțelegere de bază a rolului pentru care aplicați.

Așa că vă puteți gândi la interviu nu ca la o audiție, ci ca la o colaborare și puteți folosi interviul ca o șansă prin care intervievatorul vă poate vizualiza mai bine în rol.

5. Așteptări

Nu în ultimul rând, lăsați intervievatorul să vă cunoască așteptările pentru a vă asigura că acestea sunt în raport cu cele ale companiei. Comunicați-vă gândurile despre rolul pentru care ați aplicat și despre ce așteptați de la companie.

Adaugă comentariu

Articole similare

Model Scrisoare de Intentie

Mai jos aveti cateva modele, daca doriti sa comple

Locuri de Munca Alba - Alba Iu

Oferta locurilor de munca din judetul Alba, respec

Locuri de Munca Arad

Oferta locurilor de munca din judetul Arad. Ofert

Locuri de Munca Argeș - Pitest

Oferta locurilor de munca din judetul Argeș , resp

Locuri de Munca Bacau

Oferta locurilor de munca din judetul Bacau. Ofer

Locuri de Munca Bihor - Oradea

Oferta locurilor de munca din judetul Bihor, respe