Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

In ziua de azi, toata lumea are Facebook. Daca si-a facut pana si bunicul Facebook, cu siguranta are si seful sau potentialul angajator. Facebook este o retea de socializare foarte accesata si cautata si cu un rol important atat in viata personala cat si in viata profesionala a oamenilor. Crearea profilului online ajuta oamenii sa socializeze insa le poate aduce si mari neplaceri la locul de munca.

Profilul de Facebook este accesat de angajator

Aceasta este o realitate. Daca numele real corespunde cu numele din profilul de Facebook, atunci cu siguranta imediat dupa interviu sau chiar inaintea acestuia recruiterul va da o scanare pe reteaua de socializare pentru a vedea cu adevarat dedesubturile si personalitatea reala a candidatului. De asemenea, profilul de Facebook va fi accesat in mod constant de sefi sau de colegi, mai ales daca sunt in lista de prieteni, iar evitarea acestei legaturi este practic imposibila.

Angajatorii au propriul mod de a evolua un profil social atat in procesul de recrutare cat si pe toata perioada angajarii. Asadar, nu este recomandata postarea fotografiilor cu tenta sexuala, in tinute indecente, postarea constanta a fotografiilor in care sunt prezente bauturi alcoolice, tutun sau orice altceva tine de caracterul vicios al angajatului. Statusurile trebuie alese cu mare grija. Se gasesc diferite statusuri ce pot fi imprumutate si postate referitoare la lenea la locul de munca, la cat de mic este salariul, cat de dur este seful sau cat de barfitori sunt colegii. Nici acestea nu aduc prea mare cinste angajatului, chiar daca sunt postate in forma de gluma.

Pe Facebook trebuie adoptata o conduita morala normala. Asadar, un profil decent, cu informatii clare referitoare la locul nasterii sau la locul de munca anterior, altul decat buzunarul lui tata cum le place multora sa se eticheteze, va ajuta foarte mult la obtinerea sau pastrarea unui job. De multe ori, angajatorii isi pot schimba parerea despre candidat sau angajat numai dupa comportamentul din mediul online chiar daca in firma sau la interviu are un comportament impecabil.

Adaugă comentariu

Articole similare

Model Scrisoare de Intentie

Mai jos aveti cateva modele, daca doriti sa comple

Locuri de Munca Alba - Alba Iu

Oferta locurilor de munca din judetul Alba, respec

Locuri de Munca Arad

Oferta locurilor de munca din judetul Arad. Ofert

Locuri de Munca Argeș - Pitest

Oferta locurilor de munca din judetul Argeș , resp

Locuri de Munca Bacau

Oferta locurilor de munca din judetul Bacau. Ofer

Locuri de Munca Bihor - Oradea

Oferta locurilor de munca din judetul Bihor, respe