Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

10 abilități solicitate în 2023 și în următorii ani

 

Piața muncii este în continuă schimbare, iar carierele bazate pe tehnologie devin din ce în ce mai populare. Stabilirea celor mai valoroase aptitudini poate fi utilă atât în momentul în care alegeți o carieră, cât și pentru a vă extinde cunoștințele și capacitățile și pentru a vă deosebi de alți candidați.

Indiferent de domeniul pe care îl alegeți, a avea anumite abilități de carieră vă poate crește probabilitatea de succes.

Așadar, pentru a vă ajuta să rămâneți un candidat competitiv, iată câteva dintre cele mai cerute calificări moderne pe care ar trebui să le dezvoltați:

1. Adaptabilitate

Aceasta este importantă deoarece, pe măsură ce tehnologia continuă să avanseze, companiile care adoptă noi procese pot rămâne adesea competitive în industria lor. Companiile caută angajați care să demonstreze abilități puternice de adaptabilitate.

Adaptabilitatea înseamnă a fi capabil să te schimbi pentru a obține succes. Angajații cu rol de conducere trebuie de obicei să gestioneze situații neobișnuite în care nu există instrucțiuni explicite. Ei trebuie să învețe cum să se bazeze pe judecata lor și să aibă încredere în a lua decizii dificile. Dacă ești o persoană care învață rapid, înseamnă că știi să te adaptezi. Îți poți îmbunătăți abilitățile de adaptabilitate încercând lucruri noi sau exersându-ți capacitatea de a rezolva probleme în diferite circumstanțe.

2. Analiza

Este posibil să utilizați deja abilitățile analitice în munca de zi cu zi: brainstormingul, identificarea tiparelor, interpretarea datelor, observarea, teoretizarea, integrarea de noi informații și luarea deciziilor pe baza tuturor factorilor și opțiunilor disponibile, toate cer utilizarea abilităților analitice.

Companiile caută angajați care se pricep să investigheze o problemă și să găsească soluția potrivită într-un mod eficient și în timp util, fapt pentru care oamenii cu skill-uri analitice sunt la mare căutare în multe industrii.

Dezvoltarea acestui talent nu numai că vă ajută să vă îmbunătățiți munca, ci și să atingeți țelurile companiei.

3. Conducerea vânzărilor și colaborarea

Vânzările sunt, la urma urmei, ceea ce face ca majoritatea companiilor să fie profitabile, iar acest lucru înseamnă că experiența în conducerea vânzărilor vă poate oferi oportunități în multe industrii diferite. Leadership-ul în vânzări este capacitatea de a încheia tranzacții de afaceri, de a instrui pe alții, de a analiza imaginea de ansamblu asupra unei probleme și de a sesiza ce anume trebuie îmbunătățit sau care sunt oportunitățile pentru a crește veniturile.

Un lider de vânzări remarcabil are deprinderi excelente de comunicare, abilitatea de a motiva, dorința de a obține rezultate, abilități de coaching și team building.

De asemenea, aproape orice tip de muncă necesită un anumit nivel de lucru în echipă. Acest lucru face din colaborare o abilitate extrem de importantă în majoritatea sectoarelor lumii profesionale, deoarece vă permite să interacționați cu ceilalți în mod eficient și productiv.

Companiile caută de obicei angajați care lucrează eficient ca parte a unei echipe, construirea unei colaborări presupunând construirea încrederii și a respectului reciproc.

4. Traducere

Cât mai multe companii creează conținut localizat pentru piețele globale, lucru care aduce cu sine un număr tot mai mare de șanse de lucru ca traducător.

Țineți cont de faptul că dacă doriți să deveniți un traducător de succes, va trebui să vorbiți fluent atât în limba din care traduceți, cât și în limba în care traduceți. De asemenea, trebuie să fiți familiarizat cu diferențele culturale dintre țara sau țările în care sunt vorbite limba sursă și limba țintă.

5. Marketing SEO

Multe companii își dau seama de importanța marketingului digital și caută în mod regulat persoane cu abilități puternice de marketing în optimizarea motoarelor de căutare pentru a arăta prezența web a companiei. Această pricepere este foarte solicitată din motive clare: o vizibilitate crescută înseamnă mai mult trafic pe site, iar mai mult trafic pe site duce la creșterea numărului de clienți, a conversiilor și profitului.

6. Managementul timpului

Capacitățile de gestionare a timpului, cum ar fi prioritizarea, programarea, gestionarea sarcinilor și delegarea, sunt la mare căutare, deoarece toate înseamnă a lucra eficient. Companiile din fiecare industrie caută angajați care să-și poată gestiona bine timpul, astfel încât să le fie mai ușor să fie productivi și să finalizeze proiectele până la termenul limită.

7. Managementul oamenilor

Această aptitudine se referă la construirea și consolidarea relațiilor, oferirea motivației potrivite, gestionarea stresului de la locul de muncă, comunicarea clară și eficientă, empatia și înțelegerea nevoilor unei persoane din echipă.

Dezvoltarea acestor abilități vă va ajuta să demonstrați că puteți gestiona cu succes o echipă și puteți contribui la atingerea obiectivelor.

8. Cloud computing

Abilitățile în cloud computing sunt la mare căutare datorită numărului tot mai mare de companii care mută funcții de afaceri în cloud - rețeaua globală de servere la distanță. Inginerii cloud sunt cei responsabili pentru dezvoltarea și gestionarea acestor sisteme de cloud computing, astfel încât utilizatorii finali să poată stoca cu ușurință fișiere și să își facă copii de siguranță ale datelor.

9. Inteligența artificială

Datorită numărului tot mai mare de companii care doresc să-și eficientizeze fluxurile de lucru minimizând costurile, profesioniștii în domeniile inteligenței artificiale (AI) sunt la mare căutare. Acești experți se ocupă, în general, de dezvoltarea AI. Ei construiesc, testează și implementează modele, dar și mențin infrastructura AI de bază a organizației. Dacă doriți să dezvoltați aceste abilități, veți avea nevoie de o bază solidă în proiectarea software, statistică, codificare, inginerie și domenii similare.

10. Creativitate, Design UX, Dezvoltarea aplicațiilor mobile sau producția video

Ajungem la concluzia că una dintre caracteristicile cheie importante pe care le poți dezvolta la locul de muncă este creativitatea. Angajații creativi sunt extrem de valoroși pentru o companie, deoarece datorită unui mod creativ de gândire, companiile respective se pot deplasa în direcții mai productive.

Oportunitățile de creștere în domeniul designului UX (user experience) sunt în număr tot mai mare, deoarece acesta reprezintă calea pentru ca lumea digitală să funcționeze pentru oameni. În vederea dobândirii acestui tip de abilități, vă puteți înscrie la un program de studii online sau puteți urma experții UX.

Dispozitivele mobile sunt centrul comunicării și muncii, astfel că industria pentru dezvoltarea de aplicații mobile continuă și ea să crească. Dacă doriți să învățați cum să dezvoltați o aplicație mobilă, veți avea nevoie de câteva abilități specifice, cum ar fi codificarea și designul grafic ușor, iar în acest sens puteți găsi o mulțime de tutoriale sau ghiduri pentru crearea aplicațiilor.

O aptitudine modernă la fel de importantă poate fi și producția video, care poate fi învățată acasă cu o cameră, un computer, un microfon bun și un software de editare video.

 

În concluzie, acestea sunt abilitățile de top solicitate în mediul de lucru actual, dar și în cel din următorii ani.

Adaugă comentariu

Articole similare

Locuri de munca in Strainatate

Oferte de locuri de munca in strainatate in tari c

Cele mai cautate meserii in Ro

Topul anunturilor cu locuri de munca in Romania. C

Cele mai cautate locuri de mun

Cele mai cautate meserii in tari ca: Marea Britani

776 locuri de muncă vacante în

{pdf=Comunicat EURES 19 aprilie 2017.pdf|100%|500|

Noutăţi legislative privind ac

Noutăţi legislative privind acordarea subvenţiilor

Informaţii şi atenţionări EURE

Informaţi-vă înainte de a semna contracte sau de a