Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Desi exista locuri de munca si in tara, oamenii iau calea strainatatii pentru a face mai multi bani, pentru a strange si a trimite in tara, pentru a asigura un viitor copiilor sau o batranete linistita parintilor. Din diferite considerente personale, tot mai multi oameni iau in calcul parasirea tarii si angajarea intr-un loc mai bun. Chiar daca nu se angajeaza in domeniul de specialitate, in domeniul in care au ani de experienta in spate, oamenii sunt multumiti pentru ca fac mai multi bani si isi pot acoperi datoriile sau pot trimite celor ramasi in tara pentru un trai decent.

Locuri de munca in strainatate

Daca pana acum cativa ani romanii preferau sa mearga la cules de capsuni sau in Italia sau Spania in constructii, acum insa lucrurile s-au mai schimbat. Aceste tari au un potential mai putin ridicat in ceea ce priveste locurile de munca. Altele sunt preferintele concetatenilor in societatea moderna actuala. Majoritatea pleaca in Anglia, in Olanda sau in Germania. Domeniile de activitate alese sunt din cele mai diverse. Fie ca se agajeaza ca si sudori sau bucatari (sau orice alta meserie practicata cu succes si in tara pentru care au experienta), sau spalatori de vase ori manipulant marfa, chiar muncitori in sere, romanii sunt multumiti ca isi pot sustine familia.

Cei mai avantajati sunt cei care au specializari si cursuri in anumite domenii. Spre exemplu, cei care au terminat un curs de asistent medical, medicii, brutarii, macelarii sunt mult mai avantajati. In aceste domenii se cauta personal pentru salarii de cateva mii de euro pe luna, ceea ce in Romania ar ramane doar un vis frumos.

Exista si locuri de munca foarte bine platite in Irlanda sau in Norvegia, in Belgia sau in tarile mai dezvoltate unde este nevoie de personal specializat. Cei care doresc sa plece din tara in strainatate in speranta unui trai mai bun trebuie sa isi aleaga foarte bine firma cu care pleaca, sa se asigure ca au contract si nu sunt pacaliti asa cum patesc anual zeci de romani.

Adaugă comentariu

Articole similare

Model Scrisoare de Intentie

Mai jos aveti cateva modele, daca doriti sa comple

Locuri de Munca Alba - Alba Iu

Oferta locurilor de munca din judetul Alba, respec

Locuri de Munca Arad

Oferta locurilor de munca din judetul Arad. Ofert

Locuri de Munca Argeș - Pitest

Oferta locurilor de munca din judetul Argeș , resp

Locuri de Munca Bacau

Oferta locurilor de munca din judetul Bacau. Ofer

Locuri de Munca Bihor - Oradea

Oferta locurilor de munca din judetul Bihor, respe