Model Scrisoare de Intentie - 3.9 out of 5 based on 11 votes

Evaluare utilizator: 4 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivă
 
Mai jos aveti cateva modele, daca doriti sa completati scrisoarea de intentie de tip europass click aici.

Click aici pentru a descarca model de scrisoare de intentie 1 - Click -

Click aici pentru a descarca model de scrisoare de intentie 2 - Click -

Click aici pentru a descarca model de scrisoare de intentie 3 - Click - â

 

Pentru editarea fișierului este necesar să aveți instalat în calculator/laptop Microsoft Office Word, recomandăm o versiune cât mai nouă.

Dacă nu aveți instalat programul Word, puteți descarcă gratuit de aici, Apache OpenOffice. Click aici pentru download. Pe site-ul downloadprograme.com veți avea mai jos un buton click aici pentru download. Veți ajunge pe pagina oficială de unde veți apăsa butonul Download full installation. Programul Apache OpenOffice măsoară doar 137 mb, se descarcă rapid. După instalarea programului puteți deschide și edita cv-ul.

 

Model I:

Scrisoare de intenţie - model

 

Prenume Nume 
Adresă 
Mail

 

Telefon

 

În atentia Domnului-Doamnei Prenume, Nume, funcţia
SC NUMELE COMPANIEI SRL
Sediul social companie

 

 

 

Stimate Domn,

 

Numele meu este ....... şi vă adresez această scrisoare de intenţie ca răspuns la anunţul dumneavoastră pentru postul vacant de........publicat în.............

 

Fiind absolvent al Facultăţii de.........am acumulat în timpul anilor de studiu multe cunoştiinţe în domeniile................................................................... pe care aştept cu nerăbdare să le pot pune în practică.

 

Sunt o persoană comunicativă, dinamică, hotărâtă, cu mare putere de concentrare, sociabilă, care poate face faţă oricărei provocări, interesat de  o continuă dezvoltare profesională, caracteristici personale pe care îmi doresc să vi le arăt. Şansa de a lucra alături de dumneavoastra mi-ar da ocazia să-mi pun în evidenţă capacităţile intelectuale şi experienţa acumulată (conform CV anexat) pentru a îndeplini sarcinile şi scopurile companiei cât şi pentru dezvoltarea cariereimele.În speranta că am câştigat încrederea dumneavoastră, vă mulţumesc pentru atenţia acordată şi sper să vă pot oferi mai multe detalii în cadrul unui interviu.

 

 

Cu respect ,

 

Prenume, Nume

 

 

Model II:

 

Stimate Domnule/Doamna,

 

Vă adresez această scrisoare de intentie ca răspuns la anunțul dumneavoastră pentru postul vacant pe care îl aveți în instituție. Am absolvit Facultatea de Administrație și Afaceri, Universitatea din București și consider că în anii de studenție am acumulat multe cunoștințe în drept, economie, management, marketing și finanțe. Aștept cu nerăbdare să pun în practică aceste cunoștințe, combinate cu abilități utile domeniului și, implicit, jobului dvs. Sunt o persoană dinamică, cu aptitudini foarte bune de comunicare, dobândite în experiența mea (de promoter), responsabilă, hotărâtă, interesată în perfecționarea profesională în domeniul economic.

 

Îmi doresc să am șansa de a lucra în compania dumneavoastră, unde aș putea să-mi pun în evidență capacitățile intelectuale și experiența acumulată (conform CV anexat) pentru a îndeplini sarcinile și scopurile organizației, cât și pentru dezvoltarea carierei mele.

 

Dacă veți considera că motivația și calificarea mea sunt oportune pentru obținerea unui loc în cadrul companiei dumneavoastră, sunt disponibil în orice moment pentru a fi contactat în vederea discutării detaliilor unei posibile colaborări.

 

Vă mulțumesc,

 

Prenume și nume.

 

 

Al doilea exemplu de scrisoare de intenție

 

Model III:

 

Stimate Domnule/Doamna,

Subsemnatul, Prenume Nume, am luat la cunoștință cu interes de posibilitățile pe care le oferă compania dumneavoastră. Animat de dorința de a reuși, de ambiție, tenacitate și optimism, supun atenției dvs. candidatura mea în vederea obținerii postului de Analist vânzări. Am beneficiat de o pregătire universitară și de o experiență în vânzări acumulată în cadrul SC XYZ SRL și sunt pregătit pentru un parteneriat fructuos prin care veți avea la dispoziție avantajele formării mele teoretice și pe cele ale unei semnificative experiențe de care dispun în domeniul vânzărilor.

Documentându-mă asupra activităților derulate de firma dvs., am constatat cu satisfacție că profilul și realizările acesteia corespund pe deplin aspirațiilor și nevoilor mele. Acesta este motivul pentru care îmi permit să apreciez că dorința mea de afirmare, entuziasmul, tenacitatea, fidelitatea și pasiunea mea pentru reușită totală (atingerea obiectivelor) sunt numai câteva din trăsăturile pe care voi fi onorat să le pun la dispoziția unei echipe tinere și dinamice. Oportunitatea unei discuții despre cum ar putea fi folosite cunoștințele și priceperea mea în avantajul companiei dvs. ar fi binevenită.

Cu deosebită considerație,

Prenume și nume


Mai multe informatii despre scrisoare de intentie aici.


Cum sa faci ca scrisoarea ta de intentie sa conteze in fata angajatorului

Scrisoarea de intentie este foarte importanta pentru aplicarea la un job. Recrutorii o citesc si aceasta influenteaza modul in care recrutorul decide sa ia in calcul o persoana pentru postul vizat. In acest sens se recomanda sa fie utilizat un model scrisoare de intentie existent pe internet.

Scrisoarea de intentie este importanta atata timp cat nu reprezinta un copy paste al CV-ului. Aceasta scrisoare este cea care ofera angajatorului oportunitatea de a se prezenta si de a ii spune recrutorului lucruri pe care acesta nu le stie despre candidat, din CV.

Recrutorii apreciaza toate scrisorile de intentie care nu copiaza CV-ul. O scrisoare de intentie ar trebuis a cuprinda toate motivele pentru care un candidat este interesat de un anumit loc de munca si care sunt principalele sale abilitati si competente, sau care sunt proiectele la care acesta a lucrat.

O persoana care a fost implicata in numeorase proiecte ar trebui sa faca referire la ele in scrisoarea de intentie astfel incat sa ofere toate informatiile necesare cu privire la competentele pe care le-a dobandit. De asemenea, daca are anumite aptitudini speciale legate de locul de munca sau o experienta intr-un domeniu care poate influenta actualul loc de munca vizat, aceste informatii trebuie sa fie din start mentionate.

Persoanele care candideaza in joburile din domeniul IT sunt inventivi cand vine vorba despre modul in care aplica la un job. Tinand cont de rolul tot mai scazut al scrisorilor de intentie, in domeniul IT au aparut cele mai originale CV-uri. Exista si CV-uri interactive de exemplu, care conving din start un recrutor in ceea ce priveste ablitatile pe care candidatul le are.

Prin urmare, persoanele interesate de un anumit job ar trebui sa ia in calcul toate aceste aspecte in momentul in care isi redacteaza scrisoarea de intentie si sa faca totul pentru ca la final rezultatele sa fie cele favorabile. Daca scrisoarea de intentie este pe placul recrutorului, este clar ca la final jobul este ca si obtinut, pentru ca recrutorul joaca un rol cheie in fata angajatorului.

 

Comentarii   

-2 #1 Stoica Elena 27-02-2022 19:34
Bună aș dori să fac și eu un cv de muncă
Citat

Adaugă comentariu

Articole similare

Locuri de Munca Alba - Alba Iu

Oferta locurilor de munca din judetul Alba, respec

Locuri de Munca Arad

Oferta locurilor de munca din judetul Arad. Ofert

Locuri de Munca Argeș - Pitest

Oferta locurilor de munca din judetul Argeș , resp

Locuri de Munca Bacau

Oferta locurilor de munca din judetul Bacau. Ofer

Locuri de Munca Bihor - Oradea

Oferta locurilor de munca din judetul Bihor, respe

Locuri de Munca Bistrița-Năsău

Oferta locurilor de munca din judetul Bistrița-Năs