Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Chiar daca termenul este destul de nou introdus in mediul business, internship-ul reprezinta un start ideal in orice cariera, o posibilitate imensa de a capata experienta si de a cunoaste persoane importante intr-o anumita companie sau intr-un anumit domeniu precum si posibilitatea de a relationa cu oameni preocupati de aceleasi interese. Internshipul poate avea loc in primii ani de facultate sau chiar dupa terminarea masterului.

Ce inseamna internshipul pentru viata profesionala

Internshipul este un program foarte bine pus la punct si folosit de marile companii pentru a-si recruta si forma viitorii angajati. Pentru unii studenti, internshipul este o oportunitate de invatare si de obtinere a experientei in domeniul de interes. Perioada pentru un internship poate varia intre una si sase luni, poate fi platita sau neplatita, insa cu siguranta beneficiile obtinute pentru viitor sunt mai presus de cele materiale: abilitati, cunostinte, traininguri, certificari, care se dovedesc a fi foarte utile pentru o cariera de succes.

Internshipul este ideal in perioada academica, pentru studentii care vor sa isi treaca in CV cat mai multe puncte pentru a impresiona angajatorul la primul lor interviu adevarat. Un program de internship poate face diferenta intre doua persoane cu aceleasi studii si specializari, chiar si cu aceeasi varsta si calificare.

Pentru a mari sansele obtinerii unui internship, studentii trebuie sa redacteze o scrisoare de intentie cat mai detaliata, care sa denote motivatia obtinerii locului vacant. In plus, internshipul este calea sigura catre un job mult dorit si ravnit de foarte multi studenti la inceput de drum iar faptul ca marile companii recruteaza si juniori pentru pozitiile deschise este un mare plus.

Ori de cate ori li se iveste ocazia, tinerii ar trebui sa participe la astfel de programe de internship care devin adevarate rampe de lansare in cariera sau oportunitati de descoperire a unor calitati si abilitati despre care nici macar tinerii nu stiau ca le detin si le pot pune in practica la un loc de munca.

Adaugă comentariu

Articole similare

Model Scrisoare de Intentie

Mai jos aveti cateva modele, daca doriti sa comple

Locuri de Munca Alba - Alba Iu

Oferta locurilor de munca din judetul Alba, respec

Locuri de Munca Arad

Oferta locurilor de munca din judetul Arad. Ofert

Locuri de Munca Argeș - Pitest

Oferta locurilor de munca din judetul Argeș , resp

Locuri de Munca Bacau

Oferta locurilor de munca din judetul Bacau. Ofer

Locuri de Munca Bihor - Oradea

Oferta locurilor de munca din judetul Bihor, respe