Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Abilitatile sociale sunt foarte importante. Daca abilitatea unei persoane este de a-i ajuta pe ceilalti si de a comunica cu oamenii, exista sigur un domeniu potrivit. Oamenii care pot comunica bine si interactiona cu ceilalti pot gasi cu usurinta de lucru in domeniile de ctivitatii sociale, de marketing sau profesii economice similare.

Persoanele carora le  place sa aiba grija de altii, ar putea deveni asistenti medicali, asistenti in cabinete sau chiar profesori si educatori.

Adesea este dificil sa fie identificate domeniile in care o persoana se descurca cel mai bine. Persoanele care nu sunt sigure de ceea ce stiu sau de ceea ce pot face ar trebui sa ii intrebe pe cei din jur pentru ca acestia pot fi evaluatori realisti.

Abilitatea de a ii intelege pe cei din jur si de a le percepe corect emotiile poate fi un semn ca persoana in cauza are nevoie de un job in domeniul psihologiei. Daca are si alte abilitati, cum sunt cele enumerate mai sus, psihiatria poate fi o idee buna, insa necesita mai mult studiu. De asemenea, o recomandare este un job de consilier profesionale.

Persoanele care au o atentie deosebita la detalii si stiu cum sa scoata cele mai ascunse informatii fara sa atraga atentia, ar putea sa se orienteze spre o cariera in domeniul securitatii. De asemenea, cei care stiu exact cum sa puna intrebarile pentru a obtine raspunsuri relevante, pot alege domeniul recrutari.

O alta abilitate este aceea de a ii determina pe cei din jur sa actioneze, iar in acest sens jobul potrivit este de coach sau de trainer. Daca persoana in cauza are si aptitudini sportive, cu atat mai bine pentru ca poate lucra si ca antrenor intr-o sala de fitness.

Persoanele care adora sa vorbeasca mult la telefon, isi pot alege jobul in domeniul vanzarilor. Cei mai buni vanzatori la telefon sunt atat apreciati cat si foarte bine platiti ceea ce reprezinta in mod sigur un mare avantaj pentru ei.

Astfel, abilitatile sociale pot fi foarte importante in alegerea celui mai potrivit job, de care orice persoana sa fie multumita.

Adaugă comentariu