Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Piata locurilor de munca sufera in prezent o schimbare radicala. Daca anumite domenii profesionale dispar odata cu avansarea digitalizarii, apar noi servicii, produse si modele de afaceri. Acestea sunt insotite de o serie intreaga de activitati de colaborare intre oameni si tehnologie. Printre profesiile viitorului se regasesc si urmatoarele:

Manager echipa de colaborare om-robot (CHR)

Un astfel de manager face legatura intre inteligenta umana si inteligenta artificiala si se asigura ca omul si masina se sprijina reciproc in mod productiv. Un manager CHR recunoaste imediat cand angajatii nu sunt multumiti sau cand intampina probleme cu utilizarea robotilor. De asemenea, se asigura ca cunostintele dobandite de sistemele inteligente sunt utilizate logic si decide daca solutia identificata de robot trebuie sa fie optimizata sau redusa.

Stilist personal

Pentru comerciantii online din sectorul textil, cantitatea de rentabilitate poate ajunge pana la 40%, ceea ce reprezinta costuri destul de mari pentru companie. Ca fata a magazinului online, stilistul personal trebuie sa reduca aceste costuri si sa creasca satisfactia clientilor numiti „cumparatori de putere” care tind sa returneze multe articole. O sala mobila asigura ca toate masurile sunt luate corect si ca aceste date sunt salvate in sistemul de comanda bazat pe cloud.

Specialist in dialog cu clientii

Odata cu avansarea digitalizarii, factorul uman se pierde din ce in ce mai mult in experienta cu clientul. O parte a clientelei poate dori insa ca o persoana reala sa poata vorbi cu ei despre produse si cerintele lor. Una dintre sarcinile de baza ale unui specialist in dialogul cu clientii este de a intelege problemele cu care se confrunta clientii pentru a le oferi solutii adecvate. Pe langa experienta in vanzari, cunoasterea pietei este un avantaj.

Dezvoltator mobil

Un dezvoltator mobil dezvolta noi aplicatii pentru smartphone-uri si tablete. In companiile mai mici, nu numai ca ofera idei si initiaza proiecte, dar si programeaza si optimizeaza aplicatiile in sine si participa la intregul ciclu de dezvoltare a produsului. In plus, proiecteaza si implementeaza interfete pentru schimbul de date, dezvolta in mod independent algoritmi si monitorizeaza experienta utilizatorului. Calificarile sale includ cunostinte solide in domeniile arhitecturii digitale, tehnologiei browserului si limbajelor de programare.

Adaugă comentariu