Tipărire
Categorie: General
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Atunci cand o persoana isi schimba jobul o face de cele mai multe ori pentru a obtine un loc de munca mai bun. Uneori, joburile mai bune pot fi gasite in multinationale, fiind nevoie de completarea unui model CV limba engleza. Din fericire, engleza este o limba cunoscuta de foarte multe persoane, in prezent, motiv pentru care nu ar trebui sa apara probleme in sensul acesta.

Dezvoltarea carierei, speranta unui salariu mai bun, mutarea sau recalificarea sunt toate motive care pot determina un angajat sa doreasca sa isi schimbe activitatea sau pozitia in cadrul companiei. Inainte de a face acest pas este important sa fie obtinute cateva raspunsuri la intrebari de genul: „Pozitia detinuta nu iti mai convine?”, „Vrei sa vezi daca in alta parte este mai bine?”.

Se poate intampla oricui in timpul vietii profesionale sa fie framantat de astfel de intrebari. Iar semnele sunt inconfundabile: motivatie mai scazuta, relatii de munca slabe, sanatate afectata, alte asteptari. Inainte de toate este nevoie insa de analizarea situatiei profesionale, pentru ca este vorba despre o  de pozitie sau chiar de companie.

Pierderea sensului

Lista succeselor si esecurilor de la sosirea in companie poate fi un prim pas. Apoi pot fi identificate motivele pentru care se doreste plecarea. A dori sa castigi mai mult este o motivatie frecventa in acest tip de abordare. Schimbarea companiei poate permite unui angajat sa isi mareasca salariul cu 10 pana la 15% in functie de pozitia pe care o are. Un alt motiv deseori citat este pierderea sensului la locul de munca. Unii angajati care acumuleaza cativa ani de experienta in aceeasi pozitie simt ca misiunea lor zilnica ajunge sa se repete la nesfarsit. Schimbarea mediului de lucru poate da un nou impuls carierei, insa inainte trebuie analizate oportunitatile interne.

Alegerea momentului potrivit pentru schimbarea locului de munca

Recrutorii apreciaza candidatii care nu isi schimba compania la fiecare sase luni, prin urmare este recomandata analiza cu atentie a acestei masuri mai ales daca nu au trecut decat cateva luni de la preluarea functiei. Pentru a gasi motive de a ramane pe loc, se poate compara situatia personala cu a altora care au aceeasi functie n alte structuri. Sunt mai indeplinite acestea? Munca lor este mai interesanta? Sunt mai bine platite? Modificarea este benefica cu conditia sa se tina cont de toate criteriile.