Tipărire
Categorie: General
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

E-mailul este una dintre cele mai frecvente forme de comunicare din lumea moderna si este foarte important ca fiecare persoana sa stie sa se prezinte pe mail in fata unui angajator sau in fata echipei cu care urmeaza sa lucreze. Scrierea unui e-mail concis si clar, introductiv creste sansele ca destinatarul sa isi aloce timpul sa citeasca si sa interactioneze. Se recomanda evitarea unora dintre greselile frecvente pentru ca destinatarul sa fie placut impresionat.

Subiectule ste foarte important. Destinatarul ar trebui sa aiba o idee buna despre ce e vorba in e-mailul primit inainte de deschiderea acestuia. De asemenea, subiectul trebuie sa fie scurt. Un subiect lung poate fi greoi. Cand este trimis un CV pe mail, o idee buna este aceea de a pune in subiect CV+Nume.

Primul scris in mail va fi subiectul. O greseala obisnuita este sa fie lasat subiectul pana la sfarsit, ceea ce poate face ca acel camp sa fie uitat complet.

Dispozitivele mobile afiseaza, de obicei, doar aproximativ 25 pana la 30 de caractere ale subiectului, asa ca este important ca subiectul sa ramana scurt.

Mailul ar trebui sa inceapa cu un salut protocolar. Nu se recomanda inceperea cu „salut” sau „buna”. Se pot folosi saluturi ca acesta odata ce persoana este cunoscuta. Se recomanda evitarea folosirii numelui in salut.

"Stimate domn / doamna" sau „Stimate domn sau doamna” – sunt doua formulari bune pentru momentul in care nu se stie nimic despre persoana care va primi mailul.

Prima propozitie ar trebui fie cea care prezinta expeditorul. Aceasta ii permite sa asocieze un nume cu restul mesajului.

"Numele meu este ..." este o formulare buna, iar daca persoana in cauza are si un titlu acesta poate fi de asemenea folosit.

Desintatarul ar trebui sa stie de unde provine persoana respectiva si cum a ajuns la el, motiv pentru care se recomanda formularile:

-          "Secretarul dumneavoastra m-a trimis la aceasta adresa de e-mail";

-          „Am gasit aceasta adresa de e-mail pe site-ul dvs. web”;

-          „Conform discutiei telefonice / intalnirii din locatia X / intalnirii de la evenimentul Y, va scriu…”.

Tinand cont de toate aceste sfaturi vei reusi cu siguranta sa obtii cele mai bune rezultate de la mailul pe care il trimiti.