Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Desi par a fi povesti, situatiile in care sunt pusi oamenii care nu isi gasesc un loc de munca nici dupa 6 luni de cautare sunt cat se poate de reale. Fie ca orasul este mic si posibilitatile de angajare sunt aproape nule, fie ca respectivul candidat nu indeplineste criteriile cerute in cazul locurilor de munca specificate, gasirea unui loc de munca pare a fi o corvoada. Conteaza foarte mult metodele folosite pentru gasirea jobului de vis dar si modul de abordare al intregului proces.

Pasi pentru gasirea unui loc de munca stabil

In primul rand, pentru a gasi locul de munca la care oamenii sa mearga cu drag dimineata stiind ca astfel isi asigura existenta atat a lor cat si a familiei lor, trebuie sa stie unde sa il caute. In ziarele locale este primul pas, in mediul online pe site-urile specializate dar si prin rude si cunostinte.

In momentul in care dupa indelungi cautari jobul intarzie sa apara, este bine sa fie alertate rudele si cunostintele care, la auzul unei oferte bune sa ceara amanunte si apoi sa anunte persoana in cauza. CV-ul, atat cel online cat si cel pe hartie trebuie sa fie bine pus la punct si gata sa fie inmanat oricand, oricui, atat in mediul virtual cat si in cel real. Se recomanda pastrarea unui exemplar in geanta sau in servieta, in rucsac sau in borseta pentru ca, la momentul potrivit sa fie scos si inmanat angajatorului.

Totodata, daca incercarile au esuat pe decursul mai multor luni, atunci se recomanda utilizarea fluxurilor RSS, abonarea asigurand o buna monitorizare a locurilor de munca nou aparute. Si pe retelele de socializare sunt postate locuri de munca, atat pe Facebook cat si pe Linkedin asadar poza de profil se recomanda sa fie una cat mai seroasa si decenta.

In concluzie, inca exista sperante si pentru cei care incearca sa isi gaseasca un job de cateva luni de zile si nu reusesc. Pentru mai multe sanse de reusita, acestia se pot reorienta profesional, pot sa se inscrie la cursuri in alte domenii si se pot gandi chiar la initierea unor afaceri cu costuri mici.