Tipărire
Categorie: General
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

„Povesteste-ne putin despre tine” este enuntul cu care este abordata in general problema prezentarii intr-un interviu de angajare. A arata cat mai bine in ipostaza celui care doreste sa fie angajat nu este deloc usor pentru multi, insa urmatoarele sfaturi pot face lucrurile sa para mai usoare pentru unii.

Analiza ofertei de munca

Pentru a pregati o prezentare de succes a interviului, este recomandat ca oferta de munca sa fie citita si analizata pana in cele mai mici detalii. A se nota sarcinile si profilul necesar inainte de a trece la succese si experiente intr- maniera vizata.

Coerenta CV-ului

In momentul interviului, recrutorul este constient de ceea ce se afla in CV-ul persoanei pe care o are in fata, insa de cele mai multe ori acesta pune intrebari pentru a verifica diverse aspecte. Prin urmare, este importanta apropierea de diferitele etape profesionale, de explicarea schimbarilor care au aparut in cariera profesionala de pana atunci.

Exemple si experiente

O modalitate potrivita pentru demonstrarea personalitatii si a modului de lucru este de a cita exemple de proiecte de succes sau lectii esentiale invatate, inclusiv esecuri si greseli constientizate. De exemplu, daca in oferta de munca este precizata responsabilitatea pentru proiecte, se vor puncta aspecte legate de proiectele realizate cu succes. Pot fi descrise provocarile intampinate si modul in care s-a reusit depasirea lor, pentru ca acest lucru va oferi cu siguranta recrutorilor o prima impresie realista.

Pregatirea in prealabil

Prezentarea din timpul interviului de angajare ar trebui exersata in avans, de acasa. Pot fi exersate punctele care se doresc a fi abordate, iar ideile pot fi exprimate in fata parintilor, partenerului, prietenilor cu voce tare. Adesea, dificultatile de exprimare si neintelegerile nu sunt observate decat dupa ce au fost rostite, iar acest exercitiu ofera in general mai multa incredere pentru a da impresia de stapanire de sine in timpul prezentarii. De reamintit ca prezentarile mai scurte care surprind esentialul si nu plictisesc sunt intotdeauna cele mai bune.

De pregatirea pentru interviu depinde in general rezultatul interviului, motiv pentru care recomandarea este ca fiecare persoana sa se ocupe de toti pasii importanti inainte de a se prezenta in fata angajatorului.