Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Job sharing implica trei aspecte importante. In primul rand, este vorba despre impartirea unui spatiu/birou de munca intre doi sau mai multi angajati. In al doilea rand, ingredientele pentru impartirea cu succes a locului de munca includ conditii preliminare individuale, un partener adecvat si sprijin din partea conducerii. In al treilea rand, impartirea locului de munca nu este o munca cu fractiune de norma, ci permite lucrul cu norma part-time.

Ce abilitati sunt necesare?

Este nevoie de o serie de abilitati pentru a putea pune in practica aceasta modalitate de lucru. Printre acestea, se numara: increderea, gandirea critica, capacitatea de autoevaluare,  managementul constructiv al conflictelor, abilitatile de comunicare si capacitatea de a gestiona conflictele, sentimentul responsabilitatii, vointa si sentimentul d cooperare, un grad ridicat de organizare.

Pentru cine este acest concept?

Acest model de lucru este potrivit tuturor celor care doresc sa concilieze mai multe aspecte ale vietii: echilibrul munca-viata, cariera si familia, cariera si lansarea unui start-up, munca flexibila, individuala si eficienta pentru generatiile tinere, educatie de cariera si continua etc. Acesta nu este un model rezervat exclusiv femeilor sau anumitor generatii. Cererea este prezenta la toate grupele de varsta si oricarui sex, deoarece toata lumea are nevoie de mai mult timp liber la un moment dat si nu doreste sa fie nevoit de a renunta la activitatea profesionala.

Cum arata partenerul ideal de job sharing?

Nu e niciun mister in asta: este nevoie de o anumita chimie. Intuitia face posibila inca de la prima intalnire determinarea conditiei daca este posibila sau nu o relatie de incredere. Apoi, toata lumea decide daca partenerul sau de job sharing trebuie sa aiba caracteristici diferite sau comune.

Care sunt riscurile implicate de job sharing?

Principalul risc este ca parteneriatul de job sharing nu functioneaza mereu si ca este posibil sa fie nevoie de gasirea unui alt partener. Acest risc poate fi minimizat luand in calcul factorul „alchimie”.

Cele mai multe persoane chiar reusesc sa lucreze astfel si nu intampina dificultati la locul de munca, legand prietenii pe viata cu colegii cu care impart spatiul.

Adaugă comentariu

Articole similare

Cum te prezinți la un interviu

Cum te prezinți la un interviu - Dragoș Popescu -

Cum sa faci fata unui interviu

Una dintre situatiile prin care, la un moment dat

Cum să te comporți la un inte

Fiecare dintre noi trece măcar o dată în viață pri

Cum să te prezinţi cu succes l

Sfaturi pentru pregatirea unui interviu de angajar

Cum iti faci cel mai bun CV

Un CV optim oferă informații despre competențele c

Cum iti gasesti serviciu in st

Pentru cei care au ramas fara job sau nu isi m